Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, evi olmayan emeklilere yaptırılacak evlerde TOKİ karşısında tek yetkili derneğin Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) olduğunu söyledi.
Kazım Ergün’ün tekrar Genel Başkan seçildiği Türkiye Emekliler Derneği’nin olağan genel kurulu 21 Ekim 2015’de Ankara’da gerçekleştirildi. Genel kurulda Yönetim Kurulu Raportörü olarak görev alan TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, bir değerlendirmede bulundu. Genel kurullarına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığını ifade eden İyiyürek, Başbakan’ın yaptığı konuşmayı Adana’da üyeleriyle paylaştı. İyiyürek, genel kurulda Başbakan Davutoğlu’nun TOKİ konusunda gerekli bilgileri verdiğini ifade ederek,” Sayın Başbakanımız TOKİ ile yapılacak işbirliğinde tek yetkili derneğin Türkiye Emekliler Derneği olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca Sayın Başbakanımız 20 yıl vadeli aylık 240 TL taksit ödeneceğini belirtmiş, peşinat konusunda ise herhangi bir şey söylememiştir. Bu müjdeli haberi de emekli kardeşlerimizle paylaşmanın sevincini yaşıyoruz.” dedi. 
“7.500 KONUT YAPILACAK”
TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, başvuruların 2015’in sonuna kadar süreceğini, herhangi bir ücret almadıkları “Ev edinme formlarını” kabul ettiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
” Şu anda 25 bin başvuru alınmıştır. Bu formları TOKİ’ye göndereceğiz. Ev almaya hak sahibi olanlar arasında kura çekilişi yapılacak ve TÜED Adana Şubesi’ne 7 bin 500, TÜED Yüreğir Şubesi’ne de 2 bin 500 olmak üzere toplam 10 bin konut dağıtılacaktır. Konutların yapılacağı arsayı da Mille Emlak’tan istedik. Daha önce yaptığımız görüşmede de sayın Valimiz Mustafa Büyük arsa konusunda üzerinde duracağını bizlere ifade etmişti.
Milli Emlak’tan arsa geldiği an TOKİ ilk kazmayı vuracaktır.
Alt yapı konusunda da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü ile görüşüp, kendilerinden destek isteyeceğiz.”