Türk Büro-Sen, Adana Şube Başkanı Turhan Topalhan, hakim ve savcılara yapılacak olan bin 155 TL zammın tüm kamu çalışanlarına yansıtılması isteyerek adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve insanlar arasındaki ayrımcılığın her geçen gün artarak devam ettiğini, HSYK seçimleri öncesi yargıçlara “rüşvet” olarak dillendirilen, hakim ve savcılara yapılacak olan zammın, adalete olan güveni daha da azaltacağını belirtti. Yargıçlara yönelik ayrımcı bir uygulamanın, adalete yapılacak en büyük kötülük olduğunu vurgulayan Topalhan, bu ayrımcılık anlayışı nedeniyle, hakim ve savcılara olan itibarın azalacağını söyledi.

ADALET ÇALIŞANI GÖZ ARDI EDİLDİ”-

Topalhan,Hükümetin daha önce değişik tarihlerde yaptığı iki ayrı düzenleme ile, hakim ve savcıların ekonomik ve sosyal haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yaptığını, söz konusu düzenlemeler yapılırken de bugün olduğu gibi, 50 bini aşkın adalet çalışanının göz ardı edildiğini kaydetti.

AYRIMCILIK ÇALIŞMA BARIŞINI DA SEKTEYE UĞRATACAKTIR”-

Adalet hizmeti verenlerin sadece yargıçlar olmadığını dile getiren Topalhan, “Yazı işleri müdüründen, mübaşirine, zabıt katibinden, teknik elemanına kadar 50 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu olmaksızın hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında yapılan ayrımcılık, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi, çalışma barışını da sekteye uğratacaktır” dedi.

TBMM ADALET KOMİSYONU FÜTURSUZLUĞA ALET OLMAMALIDIR”-

Adalet Bakanlığının bu yanlıştan biran önce vazgeçmesi gerektiğine dikkat çeken Topalhan,“TBMM Adalet Komisyonu ise bu fütursuzluğa alet olmamalıdır. Hakim ve savcılara yapılacak zam diğer adalet çalışanlarına ve tüm kamu çalışanlarına da yansıtılmalıdır. Biz, kamu görevlilerine yapılacak her iyileştirmeye destek veririz. Ancak, ayrımcılığı ve adaletsizliği kabul etmemiz mümkün değildir. Kamu hizmeti veren hizmet sınıfları içerisinde, üst düzey yöneticilerle birlikte yargıçlarımızda Türkiye şartlarında yeterli ücret almaktadır” diye konuştu.

-“TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA EK ZAM YAPILMALIDIR”-


AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı boyunca çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle bir kısım kamu çalışanının fazla mesai ücretlerine, havuz paralarına, ek ödemelerine ve ikramiyelerine el koyarak, memurları mağdur ettiğini belirten Topalhan, “Aynı süreçte ise, üst düzey yöneticilerle ilgili bazı özel düzenlemeler yaparak, ücret ve tazminat göstergelerini yükseltmiş, ücretlerinde önemli derecede artış sağlamıştır. Bilindiği gibi hükümet 2014 yılı sonu enflasyon beklentisini yüzde 9,4 olarak revize etmiştir. Buda gösteriyor ki, memurlarımızın kaybı yıl sonuna kadar yüzde 4,2’ye yükselecektir. Sendikamız ve Konfederasyonumuz, bu kaybın ortadan kalkması için Haziran ayından bu yana ek zam talep etmektedir” ifadelerini kullandı.

-“EK ZAM TALEBİMİZE NEDEN KULAK TIKIYORSUNUZ?”-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘2014 yılı zamlarının toplu sözleşmede belirlendiğini ve memura enflasyon farkı verilmesinin mümkün olmayacağını” sözlerini anımsatan Topalhan “Buradan sayın Bakan’a soruyoruz; Toplu Sözleşme mutabakatı dışında başta üst düzey bürokratlar olmak üzere, Hakim ve Savcılara zam yaparken neden Toplu Sözleşme mutabakatından bahsetmiyorsunuz? Yoksa üst düzey yöneticiler ile Hakim ve Savcıları kamu görevlisi olarak görmüyor musunuz? İşinize geldiği zaman toplu sözleşme metnini bahane etmeniz hiçte yakışık almıyor. Hükümet iktidara geldiği günden bu yana söylediği, “Memuru enflasyon altında ezdirmeyeceğiz” sözünün altında kalmıştır. Verdiğiniz sözleri ne çabuk unutuyorsunuz? Memurlar enflasyon altında inlerken ve hayatlarını borçla idame ettirmeye çalışırken, ek zam talebimize neden kulak tıkıyorsunuz? Türk Büro-Sen olarak, hükümeti bugüne kadar yaptığı açıklamaların arkasında durmaya ve memuru enflasyon altında ezilmekten kurtarmaya davet ediyoruz” dedi.