Adana Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunu yerli sanayi devi TEMSA’nın otobüsleriyle güçlendiriyor. TEMSA’dan satın alınan 100 adet otobüsün, ilk 20 dilimlik bölümü, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Otobüs Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle teslim alındı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TEMSA Genel Müdürü  Dinçer Çelik, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, TEMSA yöneticileri ve çalışanları ile belediye çalışanlarının katıldığı törende ilk sözü alan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık, 209 otobüsle Adanalılara hizmet ettiklerini ve 180 otobüsün toplu taşıma hatlarında kullanıldığını belirterek, “Nisan ayında 20  Avenue otobüs daha filomuza katılacak. Yıl boyunca rakam 100’e tamamlanacak. 30 Mart 2014’ten bu yana 400 şoförle , 81 hatta, 6547 görev ve faaliyeti yerine getirdik. Günde, 8 bini ücretsiz, 81 bin 100 yolcu taşıyoruz” dedi.

BAŞKAN SÖZLÜ’YE ÖZEL TEŞEKKÜR

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik de, Sabancı Grubu’nun, TEMSA fabrikasının Adana’ya kurulmasıyla birlikte bölge insanına aş, iş sağlamanın gururunu yaşadığını ifade ederek, , 1600 kişinin istihdam edildiği tesislerde üretilen otobüslerin, 64 ülkenin yollarında dolaştığını açıkladı. Dinçer, “Sadece ABD’de, Adanalı işçilerimizin emeğiyle üretilen 600 civarında otobüs mevcut. Avenue marka otobüslerin ilk 20 dilimlik bölümünü Adana Büyükşehir Belediyemize teslim ettik. Yıl sonuna kadar rakam 100’ü bulacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Kendisi bizlere her zaman destek verdi, etkinliklerimizde, çalışmalarımızda yanımızda oldu. Kendisi, Adana’nın gelişimi ve büyümesi adına önemli ve başarılı hizmetler üretiyor, hayata gaçiriyor. Bugün de, kendi şehrinin, kendi insanının ürettiği otobüsleri, Adanalıların hizmetine sunuyor. Bu otobüsleri kullanan her vatandaşımızın, Adanalı işçilerin binlerce saatlik emeğiyle üretilen araçlara bindiklerini bilmelerini istiyorum” diye konuştu.


ADANA YENİDEN TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ OLACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  Adanalıların, seçim öncesi iktidar partisi belediye başkan adayının, iktidarın hizmetlerinin Adana halkı için kullandırılacağına dair söylemlerine karşın dik bir duruş göstererek, kendilerinin arkasında durduğunu hatırlattı. Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Bu güvene layık olma noktasında çok çalışmak ve hizmet kalitesini artırmak bizim boynumuzun borcudur. Göreve başladığımızdan bu yana Adana Büyükşehir Belediyesi’nin genel gelirleri ve ASKİ gelirlerinde büyük artış var. Hizmet alımlarında kaynakları daha verimli kullanmak ve maliyetleri düşürme noktasında pozitif anlamda net yaklaşımlarımız mevcut.  Çalışmalarımızı, verimliliğimizi artırarak devam ettireceğiz. Hemşehrilerimizin desteği büyüyor ve mesai arkadaşlarımız çok heyecanlı. Bu destek ve çalışma azmiyle, inşallah Adana makus talihini yenecek ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında olduğu gibi, Türkiye’nin sanayide, tarımda ve şehircilikte lokomotifi olduğu günleri yeniden yaşayacağız.”

ADANA’YI BÜYÜTMEK İÇİN TEMSA’YI TERCİH ETTİK

Otobüsçülüğün zor iş olduğunu ve TEMSA’nın bunu dünya genelinde yaptığını anlatan Başkan Sözlü, “Kendi üretimini yaptığı halde kar eden ender kuruluşlardan biridir Adanalı TEMSA. Yurt dışında da TEMSA otobüslerinin kullanıldığına sürekli tanık oluyoruz. Türkiye’nin cari açığını kapatma noktasında önemli bir duruşu var TEMSA’nın. Biz de TEMSA otobüslerini tercih ederek, Adana’da 1600’ü aşkın hemşehrimizin rızkının riske düşmemesi noktasında onları destekledik, Adana sanayisinin büyümesi noktasında bir duruş sergiledik. Adana’yı büyütmek istediğimiz için TEMSA’yı tercih ettik. Adana’da üretim yapmak isteyenin önünü açarız. Hele kamuya satmak istedikleri ürünleri varsa, öncelikli tercihimiz olacaktır.  Bu sadece TEMSA için değil, Adana’da üretim yapan ve bize satacak malı olan, bütün kurum ve kuruluşlar için geçerlidir. Adana ekonomisini büyütmekte, kalkındırmakta, şehrimizin Türkiye’nin lokomotifi olmasını sağlamakta kararlıyız. Değerli Sabancı Ailesi’nin, sanayi sektöründe, Adana’daki varlıklarını daha da güçlendirmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

MİNİBÜSLER VE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ DE TEMSA OTOBÜSLERİYLE DEĞİŞTİRİLECEK

Törende çok sayıda muhtarın bulunduğunu ve onların otobüs sayısının artırılması, kalitelerinin yükseltilmesi yönünde talepleri bulunduğunu kaydeden Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Adana’nın dört bir yanında yeni TEMSA otobüsleri hizmet kalitesini artıracak. Sadece otobüs değil, farklı hizmetler için kullanılacak yeni araçlar da aldık. Otobüs filomuz büyüyor. Bunun dışında özel halk otobüsleri ve minibüsler de, TEMSA otobüsleriyle yenilenecek, ulaşım daha çağdaş bir hale gelecek. Adana’da dolmuşlar tarihe karışacak. Pazarlık yolu açık ve kendilerine bu konuda yardımcı olacağız. Minibüsler, sadece öğrenci servisleri olarak trafikte olacak. Böylece trafik rahatlayacak ve ulaşımda hizmet kalitesi artacak. Sanayimiz de desteklenmiş olacak. Otobüslerin temininde bizlere destek olan Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Her türlü yatırımımızda bize destek oluyorlar. Allah onlardan razı olsun. Şoför kardeşlerimiz, ulaşım hizmetini halka sunan çalışanlarımız ve onların işi çok önemli.  Geldiğimizden bu yana 25 milyon liralık bir kaynağı makine-teçhizat, hizmet aracı alımına ayrıldı. Yeni binek aracı almadık. İş araçları, itfaiye araçları ve hizmet araçları aldık. Ulaşımın niteliğini merkezden, uç noktalara doğru artıracağız. Bugün hizmet kervanına yeni bir halka ekledik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Vatan coğrafyası Adana’yı, hizmetimizle daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz. Başarılı olmak zorundayız ve başaracağız.”


Konuşmaların ardından TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye plaket, ve otobüs maketi verdi.  Sembolik anahtarla birlikte kurdele kesildi ve ardından 20 otobüsle şehir turu atıldı.