Törene, ruhsat alan genç avukatların aileleri ve çok sayıda avukat katıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada, genç meslektaşlarına önerilerde bulundu. "Genç meslektaşlarım, sadece kendinizi değil, 130 bin avukatın tamamını temsil edeceğinizi asla unutmayın.

Sizlerin, meslek etiği ve kurallarına uyarak, hak, hukuk adalet ve hakkaniyet gibi evrensel kuralları özümseyerek hayata geçirme noktasında hassasiyetlerinizi ortaya koyacağınıza inancım tamdır.

Naçizane tavsiyem; haklı iken haksız görüntüye sebebiyet vermemeli, her daim empati ile karşı tarafın yerine de kendinizi koyabilmelisiniz. “ diyerek Adana Barosu’nun 2800 avukatıyla Türkiye’nin 6. büyük barosu olduğunu hatırlattı.

“Cumhuriyetle yaşıt baroyuz.” diyen Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Böylesine tarihi geçmişe sahip baronun mensubu olarak sizlerle çok daha güçlendik. Avukatlık Yasasının 76. ve 95. maddeleri uyarıca sizlerin bu görev ve sorumlukları yerine getireceğinize inancım tamdır. Bugünden itibaren baronun faaliyetlerinde, komisyonlarda yer alarak bizlere güç katacağınıza da inanmaktayım.

Mesleğimiz kamu mesleğidir. Bu pencereden bakarsak, avukatlık mesleği belli aşamalardan sonra bizlere hem saygınlık hem de iyi ekonomik koşullar sunmaktadır. Biraz tahammül ve zaman tanımak gerekir. Ben genç meslektaşlarımıza uzun soluklu keyifli bir meslek yaşamı diliyorum.

Bugünkü başarının gerçek sahibi aileleri, staj sürecine katkı sunan büro avukatlarını da kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 31 Mart seçimlerinin ardından ülkemizin normalleşmeye, birbiriyle kenetlenmeye ihtiyacı olduğu bir dönemden geçildiğini, siyasi iktidara, muhalefete, görev ve yetki sahiplerine de bu aşamada önemli sorumluluk düştüğüne işaret etti.

Suni gündemlerle değil hukuk devleti kavramına, yargı bağımsızlığına ve adaletin sağlanmasına odaklamak gerektiğini ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Cumhuriyetimize ve ülkemizin 96 yıllık kazanımlarını daha üst seviyeye taşımanın önemine vurgu yaptı.

Konuşmanın ardından Baro Başkanı Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına toplu halde meslek yemini ettirdi.

Genç meslektaşlarına cübbelerini ise; , Av. Timur Ortatepe, Av. Cavit Güler, Av. Mustafa Deniz, Av. Hasan Koç, Av. Mehmet Can Av. Fatoş Nezihe Türe ve Av. Berzan Toprak giydirdi.

Konuşmanın ardından Baro Başkanı Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına toplu halde meslek yemini ettirdi.

Yeni avukatlara cübbelerini ise; , Av. Timur Ortatepe, Av. Cavit Güler, Av. Mustafa Deniz, Av. Tayyar Yılmaz, Av. Hasan Koç, Av. Mehmet Can Av. Fatoş Nezihe Türe ve Av. Berzan Toprak giydirdi.