TSK kaynaklarının verdiği bilgilere göre; şu an itibariyle Keklice ve Cerablus bölgesinde tespit edilen hedeflere F-16'lar hava taarruzu icra ediliyor. Türkiye tarafında konuşlu bulunan tanklarla da Suriye tarafındaki anlık çıkan ve görünür IŞİD hedefleri vuruluyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatıldı. Harekât saat 04.00 civarında başlatıldı. Askeri harekat nedeniyle Gaziantep Valiliği’nce bazı yerler, Özel Güvenlikli Bölge ilan edildi. Önce TSK’ya ait obüsler IŞİD hedeflerine atış yaptı, sonrasında koalisyon uçakları IŞİD’i bombaladı. Bölgeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor.
Askeri kaynaklar kara harekâtının şu an itibarıyla başlamadığını belirtiyor. Geçit açma faaliyetinin sürdüğü belirtilirken, şu anda dek 64 hedefe 224 atış yapıldı. Dün Gaziantep’in sınır ilçesi Karkamış’a IŞİD’in elindeki bölgeden havan mermileriyle yapılan saldırılar ardından Valilik Karkamışlılara “daha güvenli yerlere” gitmeleri uyarısında bulunmuş ve sınır bölgesindeki askeri hareketlilik artmıştı.
cerablus-orta
ÖZEL KUVVETLER SURİYE TOPRAKLARINDA
Harekat kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığı’na mensup askerlerin de sınır ötesine geçtiği bildiriliyor.
Hava operasyonuna TSK’ya bağlı savaş uçakları da destek veriyor. Savaş uçaklarının sınır ötesinde 4 ayrı harekat düzenlediği öğrenildi.
Öte yandan Karkamış sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tankların beklediği görüldü.
TSK: TÜM KOMUTA KADEMESİ HAREKATIN BAŞINDA

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada “Harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde  (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor” denildi.