Toplantıya katılan 60 bin üyesiyle Adana’nın önde gelen sivil toplum örgütü olan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, toplantının bir değerlendirmesini yaptı. Toplantının çok verimli geçtiğini kaydeden Başkan İyiyürek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen şube başkanlarının katılımıyla emeklilerin acil bekleyen sorunlarının ele alındığını ve bu sorunların çözümü için gerekli adımları attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini ifade etti. 
Başkanlar Kurulu’nun 27-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara’da genel merkezde bir araya geldiğini ve öncelikli olarak görevine yeni başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na başarı dileğinde bulunulduğunu açıklayan İyiyürek ülkenin içinde bulunduğu durumun değerlendirildiğini, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir kez daha kınandığını, demokrasi şehitlerine rahmet, gazilere de sağlık dilendiğini, terör başta olmak üzere iç ve dış tehditler karşısında milli duruş sergilenmesinin takdirle karşılandığının vurgulandığına dikkat çekti. 
Daha sonra emeklilerin sorunlarının irdelendiğini ve bu sorunların maddeler halinde kaleme alındığını, toplantının sonuç bildirgesinin oluşturulan bir heyetle Adanalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na sunulduğunu söyleyen Başkan İyiyürek, sonuç bildirgesini şu ifadelerle özetledi:
“ 1- Sigorta mevzuatında yapılan değişiklikler, hak kaybına yol açmıştır. Özellikle, 1 Ekim 2018 itibariyle yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranını düşürdüğünden, emekli aylıklarında yarı yarıya düşme görülmüştür. Sigortalı çalıştıkça, emekli aylığının düşmesi, sigorta sistemiyle bağdaşmamaktadır. 2000 sonrası emekli olanların intibaklarıyla birlikte, yeni bir düzenleme yapılarak, emekli aylıklarında eşitlik sağlanmalıdır. Özellikle, milli gelirde yapılan revizyon, aynı şekilde emekli aylıklarına da yansıtılmalıdır.
2-Gelir ve alıklardaki artışların farklı ve yüzdeli olması, aylıkları reel olarak gittikçe düşüren bir sisteme dönüşmüştür. Milli gelirden pay alacak şekilde yeni bir artış sistemi geliştirilmelidir. 
3- Sosyal güvenlik sistemimizde Yüksek Mahkemelerin verdiği çelişkili kararlar nedeniyle, sigortalı ve emeklilerimizde adalete olan güveni zedeleyen sonuçların ortadan kaldırılması için acilen sigorta mevzuatımızda gerekli olan gerekli olan düzenlemelerin yapılmalıdır.
4- Emeklilerimiz, kullandığı kredileri ödeyemez duruma düştüklerinde, bankaların emekli aylığının tamamına el koyması, emeklinin yaşamını yok sayan bir uygulamaya dönüşmüştür. Yargının bankaların kararlarına müdahale etmemesi karşısında, bu konuda yasal bir düzenlemeye gidilmeli ve bankaların keyfi uygulamalarına son verilmelidir. 
5-Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) sık sık değiştirilmekte ve bu değişiklikler emekli, dul ve yetimlerimizi mağduriyetine neden olmaktadır. SUT ile getirilen katkı payları emeklinin sağlını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Özel hastanelerin yüzde 200’e kadar ilave ücret almalarını öngören düzenleme, emeklinin istediği hastaneye gitme ve istediği doktoru seçme özgürlüğünü elinden almıştır Özel hastaneler, ilave ücret dışında büyük farklar almakta ve konuda emekliyi bilgilendirmemektedir. Kamu ve özel hastane ayrımı olmaksızın, emeklilerden hiçbir ad altında katkı payı ve ilave ücret alınmamalıdır. 
6- TOKİ’nin TÜED’in girişimleri sonucu, emeklilerimize yaptığı konutlar ihtiyaca cevap vermemektedir. TOKİ’nin projelerden kontenjan değil, yalnızca emeklilere yönelik ve yaşlıların yaşlanmasına imkan veren “site projeleri” oluşturmalıdır. 
7- Derneğimiz, AB Yaşlılık Platformu AGE-EUROPE’nin üyesi olarak, bu konuda kendine düşen ülkemiz emeklilerini temsil görevini eksiksiz yerine getirmektedir. Ülkemizin hedefleri arasında olan AB üyelik sürecinin sürdürülmesi konusunda, derneğimiz tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunmaktadır. 
8- Yaşlılık alanında dünyadaki gelişmeleri Birleşmiş Milletlerce akredite edilmiş kuruluş olarak takip eden derneğimizce, yaşlı hakları ve yaşlılık hukuku konusunda ülkemizin çalışmalarını artırması istenmiş, 65 yaşa gelen ve ülke genelinde geçerli olan tek kart ücretsiz ulaşım hakkının, yasaya aykırı olarak engellenmesinin ortadan kaldırılması talep edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”