Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Adana Şubesi’nin 14. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. 3 adayın başkanlık yarışı gergin ve heyecanlı bir ortamda geçerken, mevcut başkan Seyfi H. İyiyürek güven tazeleyip seçimin galibi oldu.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurula TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün çok sayıda TÜED şube başkanları ve binlerce TÜED üyesi katıldı.
Teklif üzerine divan başkanlığına Kazım Ergün’ün getirildiği genel kurul gergin bir havada başladı. Hazır ol listesinin seçim sandığının önüne getirilmesini talep eden başkan adayı Ethem Tunç ile diğer başkan adayı Ali Vuranay uzun süre uygulamanın yanlış olduğunu ileri sürdü. Ergün de, bunun doğru bir uygulama olduğunu aksi taktirde bu seçimin bir hafta süreceğini ve herkesi sakin olmaya davet etti. Olayların yatışmayıp sürmesi üzerine olaya güvenlik kuvvetleri el koydu ve polis gözetiminde oy kullanıldı, oyların tasnifi yapıldı.
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, tarafları sükunete davet ederek, buraya kimsenin kalbini kırmak için gelmediğini bilakis gönül yapmaya geldiğini ancak, herkesin de haddini bilmesi gerektiğini ifade etti. Güvenlik güçlerine de çok teşekkür eden Ergün, kendisinin sözlerinin yetmediğini ve taraf üyelerin birbirini kıracak tutum sergilediğini söyledi. Ergün, daha sonra TÜED’e sahip çıkan herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Şuna inanın ki, biz olmasaydık bugün emeklinin maaşı 500-600 TL daha az olurdu. 108 şubemizle emeklilerin daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak için mücadele ediyoruz. Promosyonu biz aldık. Çok ısrarcı olduk. Sonunda istediğimiz aldık. Ama eksik ödendi. Biz emeklinin ev sahibi olmasını istedik. Ama bugünkü TOKİ sistemiyle değil. Biz TOKİ gibi ev yapalım ama sabit aylıklarla ve küçük taksitlerle borç ödensin istiyoruz. Biz bunun için uğraşıyoruz. Bugün seçimi kim kazanırsa kazansın, bununla ilgili burada siyasi partilere gidip durumu anlatsınlar. Talepte bulunsunlar. Bakınız Ankara’da Kızılay’da çok güzel bir tesis yaptık. Konforlu. Bunun aynısı İstanbul ve İzmir’de de yapacağız. Afyon’da çok güzel bir merkezde termal otel yapımı için ön anlaşma yaptık. 23 dönümün ihalesini aldığımız taktirde en kısa zamanda o tesisi de emeklilerimize kazandıracağız.
Türkiye’de 12 milyon emekli var, bizim üye sayımız ise 1 milyon. Bunun 3-4 milyona çıkarmak gerekli. Adana’nın bugün 66 bin üyesinin olduğunu öğrendim. Başkan Seyfi H. İyiyürek ve ekibini kutluyorum. Onlar çalışarak, üye bazında Türkiye’nin bir numarası oldular. Sevgiyle, inançla, saygıyla TÜED’e sahip çıkanlara teşekkür ediyorum. “  


YAPTIKLARINI ANLATTI
TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek de yaptığı konuşmada görevleri boyunca yaptıkları faaliyetleri anlattı. 15 Mart 2015’de göreve geldiklerinde üye sayılarını 48 bin daha artırarak 66 bine çıkardıkların ifade ederek, şunları söyledi:
“Yaşlılara ve emeklilere sanatsal ve sportif faaliyetler organize etmek, huzurla vakit geçirecekleri lokaller yapılması için tüm belediyeye yazı yazdık. Yüreğir Belediyesi4nde yanıt geldi, diğerlerinden de bekliyoruz. Üyelerimiz için 22 özel tıp merkezleri ve hastanelerden özel anlaşmalar yaptık. Yüzde 20-50 arasında indirimler sağladık.  Durumu iyi olmayan üyelerimize bayramlarda hediyeler verdik. Emekli üyelerimizin 600 kadar torununa iş imkanı sağladık. Yumurtalık’ta ucuz tatil imkanı sağladık. Düğün ve salonlardan 200-300 TL indirim sağladık. Büyükşehir belediyesinden içme sularında indirim sağladık. Kullanılan kredinin dosya parasını geri alınması için ücretsiz avukat tuttuk. Çeşitli firmalardan özel indirimler sağladık. Üyelerimiz termallerden ucuz faydalanması için anlaşma yaptık. Süper marketlerle indirim anlaşması yaptık. Çanakkale gibi tarihi yerlere ekonomik geziler düzenledik. Umre için 26 kişi düşük fiyatlarla kutsal topraklara gönderildi. Derneğimizin yoğun çalışmaları sonucunda Adana TOKİ kapsamına alındı. 565 adet TOKİ evi teslim edildi. 300 adet Ceyhan, 285 adet de Sarıçam Buruk’ta olmak üzere kuraları çekilerek Nisan ayında konutları teslim edilecek. Aynı yerde 368 konutun 16 Şubat’ta mkuraları çekildi. Havutlu’da 283 adet TOKİ konutlarından yararlanılması için 19 Mart’ta kuraları çekilecek ve sahiplerini bulacaktık.  Yapmış olduğumuz faaliyetler yapacaklarımızın garantisidir.”
Genel kurul Ulu önder Atatürk ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşunu takiben İstiklal Marşımızın birlikte söylenmesinden sonra gündem maddelerine geçildi ve faaliyet, denetim raporu ve yeni dönemin tahmini bütçesi oylamaya sonuldu ve üyeler kabul etti. 
Oylama öncesinde hazır ol listesini  6 bin 902 kişi imzaladı. Ancak, çok uzun kuyruk nedeniyle yaklaşık 1300 kişi oy kullanmadan geri döndü. Oylama sonrasında 5 bin 619 oy kullanıldı. 3 oy geçersiz çıktı. Tasnif sonunda ise mevcut başkan Seyfi H. İyiyürek 2 bin 788 oy, Ali Vuranay 2 bin 285 oy, Ethem Tunç ise 543 oy aldı. Bu sonuçla İyiyürek seçimi kazanmış oldu. 
İyiyürek’in yönetim kurulu üyesi ise Yaşar Tekin, Mustafa Kastalmış, Sabahattin Metiner ve Sabit Bakıner’den oluştu.
NE DEDİLER?
Seçimden sonra bir konuşma yapan Ali Vuranay,” Kendi ekibimi kutluyorum. Çok iyi çalıştık. Derneğin gücünü arkasına alan bu ekibe karşı yenilmedik. Seçimi onlar kazanmadı, seçimi emekliler derneği kazandı.” şeklinde konuştu.
Seçimi kazanan Seyfi H. İyiyürek de yaptığı konuşmada,” Gerçekten de Ali Vuranay ve ekibi çok iyi çalışmış. Ancak, onların sözleri bize doping olacaktır. Biz daha çok çalışacağız. Daha çok insanı memnun edeceğiz.” dedi.