Üyelerine konu hakkında bilgi veren Başkan Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri Yaşar Tekin, Sabahattin Metiner, Mustafa Kastalmış ve Sabit Bakıner ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, salonu hınca hınç dolduran emeklilere gerekli bilgileri aktardı.
İyürek, yaptığı açıklamada, aylık geliri 3 bin 200 liranın üzerinde olmayan ve evi olmayan emeklilerin Buruk Köyü’nde yapımı devam eden ve 2018 Ağustos ayında teslim edilmesi planlanan 356 konut için başvuruların 29 Ocak-9 Şubat 2018 tarihleri arasında herhangi bir Ziraat bankası Şubesi’ne bin lira para yatırılması gerektiğini söyledi.
Konutların 2+1 şeklinde olacağını ancak, bunların 75 ve 95 metrekare şeklinde olduğunu ifade eden Başkan İyiyürek, şunları dedi:
“Amacımız her emeklinin en ucuz şekilde bir ev sahibi olmasıdır. Bunun için sürekli çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz.
Şu anda yapımı süren 825 konut mevcut. Bunların 300 tanesi daha önce kurası çekilmiş ve sahiplerine teslim edilmişti. TOKİ yetkilileri şimdi de 356 konutun satışını sunuyor.

Buna göre istenen şartlarda var. Evler  2+1 şeklindedir. Birisi 75 diğeri 100 metre karedir. Eve girmek isteyenler önce Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesine biner lira para yatıracak. 9 Şubat son para yatırma günüdür. 16 Şubat 2018’de de kura çekimi olacak. Kurada adı çıkan kardeşlerimiz ile banka arasında 20 Şubat’ta sözleşme yapılacak. Sözleşme yapan kişiler 75 metre kare için önden 12 bin TL para yatıracak. Aylık taksitleri de 488 lira olacak. 95 metrekare isteyenler de peşinat olarak 17 bin 826 TL peşinat yatıracak. Ayda da 726 TL ödeyecek.  Eve girdikten sonra ödemeler başlayacak. TOKİ her altı ayda da o günkü şartlara göre aylık taksitlere zam yapacak.
Ev sahibi olacak kişilere şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Başkan İyiyürek, basın toplantısının ardından emeklilerin sorularını yanıtladı.
Daha sonra odasına geçen başkan İyiyürek emeklilere 11 Mart 2018’de genel kurullarının olacağını ve bu genel kurula herkesi davet ederek, kendilerinden destek istedi.