Sahip olduğu bir milyon civarındaki üyesiyle Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşları arasında yerini alan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) bu yıl 48. yaş yılını Afyonkarahisar’da pasta keserek kutladı. 108 Şube Başkanı ve yönetiminin hazır bulunduğu etkinlikte, üyelerine dev bir müjdeli haber çıktı. TÜED genel merkezi ve Adana Şubesi’nin işbirliğiyle kentte 23 dönüm bir arsa satın aldı ve bir kaplıca otel tesisi yapılması için kollar sıvandı.
Doğru adımlar atılarak üyelerinden yılda bir kez maaşlarından kesilen 24 TL’lik üyelik aidatlarıyla, üyelerinin rahat bir yaşam sürmesi için bir çok sosyal içerikli projelere imza atan TÜED, özellikle Ankara’da Kızılay’da hizmete açtığı Emekli Misafirhanesi’yle büyük bir hizmeti kazandırmanın heyecanını, onurunu yaşarken, bu kez Afyonkarahisar’da kaplıca otel tesisi için başlattığı hareketini yaptığı bir protokolle noktaladı.
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen etkinliğe yönetim kurulu üyeleri Yaşar Tekin, Sabahattin Metiner, Mustafa Kastalmış ve Sabit Bakıner ile birlikte gidildiğini belirten TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek, Adana’da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan İyiyürek, öncelikle her zaman üyelerinin yanında yer aldıklarını ve onlara hizmet sunmanın gayretinden başka bir şey düşünmediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“TÜED Genel merkezi ve Adana Şubesi işbirliğiyle Afyonkarahisar’da 240 yataklı termal otel yapımı için 23 dönümlük arsa satın alındı. Bu arsa Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin yanındadır. Bu tesisin projesi hazırlanarak emeklilere hizmet etmesi sağlanacak. Ve bu işin bir an önce başlaması için ilke kararı alındı. Ankara’da yaptığımız misafirhane ölçeğinde ucuz ve kaliteli bir hizmet verilecek. Ayrıca Afyonkarahisar’da Gazlıgöl’de belediyenin tesisinden yüzde 20 indirim sağlanması ve üyelerimizin buradan da yararlanması amacıyla bir protokol imzalandı. Bugünden itibaren gitmek isteyenler TÜED üye kartını göstererek istedikleri kadar kalabilecekler.”

ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ
TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek, Başkanlar Kurulu toplantısında bazı kakarlar alındığını  ve bu kararları da üyelerine açıklamak istediğini ifade ederek, bununla ilgili şunları dedi:
“1- Emeklinin aylık hesaplamalarının yüzde 50’den yüzde 60’a çekilmesini talep ediyoruz.
2-2016 yılında SSK ve Bağ Kur emeklilerine ikramiye yerine 100 TL seyyanen zam yapıldı. 2017’de emekli olanlara bunun verilmemesi büyük ücret kaybına yol açması nedeniyle bunun önlenmesini hükümetimizden istedik.
3- Ayrıca KDV ve ÖTV gibi vergilerin artmasından dolayı yüzde 4 olan vergi iadesi karşılığı olan ek ödemenin yüzde 8 veya 9’a çıkarılmasını talep ediyoruz. Gelir ve aylıklara yapılan artış sisteminin TÜFE ile değil, seyyanen verilmesi tüm emeklilerin ortak talebidir.
4- 2000 yılı öncesi SSK emeklilerine yapılan intibakın 2000 yılı sonrası da aynı uygulama ile emekli olanlara yansıtılmasını istiyoruz.
5- Yıllarca sağlıkla ilgili yüzde 11 gibi prim ödeyen emeklilerin kamu ve özel sağlık kuruluşu ayrımı olmaksızın prim kesilmiştir. Bu nedenle katkı paylarının kaldırılmasını hükümetimize öneriyoruz.
6- TOKİ konusunda evi olmayan emeklilerin evi olması için temaslarımızı hükümet nezdinde hızlandırdık. İnşallah hükümetimizin onayını alıp evi olmayanları ev sahibi yapacağız.
7- Bu arada TÜED’in kuruluşunun 48. yılını da büyük bir heyecanla kutladık. Tüm çabalarımızın emeklinin lehine olduğunu vurguluyor, hizmette sınır tanımadığımızı kamu oyuna duyuruyoruz.”