Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünde anıldı. Tufanbeyli Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa, Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Garnizon Komutanı Üsteğmen Yasin Mertcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Gürçınar, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 
Konuşma ve şiirlerin okunduğu programda, Tufanbeyli Belediyesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Kahramanlık’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Temel Öğretim, Orta Öğretim ve Yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmada dereceye girenlere Tufanbeyli Belediyesi tarafından para ve çeşitli ödüller verildi.

Programda ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

‘DUYGU YÜKLÜ ŞİİRLER’
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Remzi Ergü, “Şiir yarışmasında dereceye giren arkadaşlarımı kutluyorum. Dereceye giren şiirleri okudum, juri üyelerimiz gerçekten objektif bir değerlendirme yapmışlar. Hepsi birbirinden güzel, duygu yüklü şiirler” dedi.
Ev sahibi olması sebebiyle hem yarışmaya, hem de jüri üyeliğine katılmadığını belirten Başkan Remzi Ergü, yeni yazdığı şiirinden bir dörtlük okudu. 

ÖDÜLÜNÜ BAĞIŞLADI
Yarışmacılardan ‘Yetişkin’ kategorisinde 3’üncü olan Bozgüney İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Saffet Saban, hak ettiği para ödülünü Tufanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen Fıyrat’ın Uluları adlı yaşlılara evde bakım projesine bağışladı.

 DERECEYE GİRENLER 
Temel Öğretim Kategorisi 
Sultan Gül Birer (Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu) 
Aslıhan Doğan (Tufanbeyli İmam Hatip Ortaokulu) 
 Aleyna Altunok (Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu)

Orta Öğretim Kategorisi 
Ahmet Aktuğ (Tufanbeyli Anadolu Lisesi)
Ali Ozancı (Tufanbeyli Anadolu Lisesi) 
 Zerin Bakaç (Tufanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Yetişkin Kategorisi 
Habib Karasakallı 
 Nazife Ozancı 
Saffet Saban

Jüri Özel Ödülü 
Miktad Birer