Tufanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Karakucak Güreşleri ve Yaz Festivali kapsamında Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı ve bir Televizyon’da yayımlanan “Davetsiz Misafir” adlı gezi programı ile tanınan Turgay Başyayla halk konserinde binlerce Tufanbeylili tarafından bağrına basıldı. AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ve Tufanbeyli Kaymakamlığına vekalet eden Saimbeyli Kaymakamı Muharrem Eligül’ün de  davetliler arasında bulunduğu konser de bir de ilk yaşandı. Sevilen sanatçının 37. Doğum günü Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı ve eşi Saliha Balı’nın hazırlattığı doğum günü pastasının kesilmesi ile kutlandı. Kendisine sürpriz yapan Belediye Başkanı ve eşine teşekkür eden Sanatçı Başyayla, hayatının bundan sonrasında  millete ve kültürüne hizmet etme ederek yayarlı olacağını belirterek, “Bana bu güzelliği yaşatan Başkanım Recep balı ve bize bugün iyi bir ev sahipliği yapan hanım efendi için birkaç ay içinde davetsiz misafir programımı Tufanbeyli’de yaparak bu ilçenin tarihini, kültürünü ve yaşamını Türkiye’ye aktaracağım.” dedi.

Milletvekili Ali Küçükaydın ve Kaymakam Muharrem Eligül Tufanbeylililere iyi bir yaz akşamı ve bol eğlence dileklerini ilettiği konserde bir önce yapılan güreşlerde Güreş Ağası seçilerek Tufanbeylililerle bir dayanışma örneği sergileyen Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’de duygulu bir konuşma yaptı. Binlerce Tufanbeylili tarafından ayakta alkışlanan Başkan Zenbilci, konuşmasında Tufanbeyli son yıllarda gelişen bir ilçe olduğunu belirterek, “Bu ilçemizin Fatmakuyu köyünden Çatalçam’a ve Evci’ye, Bozgüney’den Karsavuran’a, Doğanbeyli’den Kayarcı’ya kadar tüm köylerini saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Benim ilçem Sarıçam’da en az Tufanbeyli merkezinde ikamet edenlerin oranında bir Tufanbeylili hemşerim var.  Onlarla birlikte Sarıçam’da hayatımızı, hizmetlerimizi paylaşıyoruz. Bunun için Tufanbeyli ve Tufanbeylililer benim için önemli. Başta Milletvekilim abimiz Ali Küçükaydın ve Belediye Başkanımız Recep Balı başkanımız çok önemli hizmetleri Tufanbeyli’ye yaparken biz e Sarıçam’da Tufanbeylili hemşerilerimize önemli hizmetleri sunuyoruz. Biz Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadrosunda yer alıyoruz. Bu kadro Başkanımız’ın yolunda ve belirlediği çizgide hizmet etmeye siyaset yapmaya devam ediyor.  Geceniz hayır ola, sevgi ve muhabbetle sizleri selamlıyorum.” Diye konuştu.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı’da yaklaşık 5 yıldır Tufanbeyli’de başkanlık yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Bugün bir veda konuşması değil sizlerin güvenini tekrar almak için huzurunuzdayım. Bir gün ence yaptığımız Karakucak güreşleri her yerde konuşuluyor. Bu konserimiz de her yerde konuşulacak. Çünkü Tufanbeyli için değer. Yaklaşık 5 yıl önce bana güven verdiğiniz Belediye Başkanı yaptınız. Eğer izin verirseniz tekrar aday olmak istiyorum. Beni tekrar seçmez iseniz canınız sağ olsun. Çünkü beni 5 yıl önce belediye başkanı seçerek en büyük paye ile onurlandırdınız. Bu onur bana yeter.”

Daha sonra Başkan Balı ve eşi sanatçı Turgay Başyayla’ya yörenin misafirlere hediye olarak verdiği yazmayı hediye olarak takdim etti. Bu arada aslen Tufanbeylili olan Gaziantep Üniversitesi Konservatuarı öğretim üyesi ve öğrencilerinin oluşturduğu grup da konser verdi. Konser  Tufanbeylililerden coşkulu alkış aldı.

Geleneksel Yaz festivali kapsamında Cumartesi akşamı Aşıklar şöleni düzenlendi.  Yörenin tanınmış halk ozanlarından Aşık Yemliha’nın sunuculuğunu yaptığı aşıklar konserinde Aşık Osman Akçay, Aşık Gulfani ve Şair Postacı, Aşık Mustafa Fındıklı gibi sanatçılar sevilen türkülerini seslendirdiler. Daha sonra Aşık Yemliha, Aşık Osman Akçay ve Aşık Mustafa Fındıklı ile atışma yaptı. Ozanların bu etkinliği yaklaşık 3 bin kişi tarafından ilgili ile izlendi.

Tufanbeyli’de Pazar günü akşamda Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Turgay Başyayla konser verdi. Binlerce Tufanbeylilini

n izlediği konserde Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci bir konuşma yaptı.