Adana’da su götürmedik yer bırakmak istemeyen Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi özellikle ilçelerin içme suyu ve kanalizasyon problemlerini çözmek için çalışıyor.
SU SAKLAMA BİDONLARI İMHA EDİLDİ
Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’ne bağlı Fatmakuyu Mahallesi’nde çalışma başlatan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri vatandaşların yaşadıkları zorluklara son verecek. Daha önceden evlerinde ve ahırlarında kar eriterek elde ettikleri suyu bidonlara doldurup idareli bir şekilde su ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen mahalle sakinleri, artık su toplama bidonlarını da imha ettiler. 
PEKAR: ‘’SUSUZLUĞA SON VERECEĞİZ’’
Göreve geldiği günden beri Adana’nın su ve kanalizasyon sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için çalışan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Verdiğimiz sözleri hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. Adana’nın doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine eşit bir şekilde hizmet götüreceğiz. Yıllardır su sıkıntısı çeken vatandaşlarımızı suyla buluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için tüm mesai arkadaşlarımızla uyum içinde başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Özellikle kırsal bölgelerde su sıkıntısı çeken Adanalıların imdadına yetişiyoruz ve yetişmeye de devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.
Suyun insan hayatı için en önemli faktör olduğunu belirten Genel Müdür Pekar; ‘’Bizim olduğumuz her yerde hayat vardır’’ dedi. 
SU BİDONDAN DEĞİL, ÇEŞMEDEN İÇİLECEK
Tufanbeyli İlçesi’ne 18 kilometre uzaklıkta yer alan Fatmakuyu Mahallesi ASKİ’nin çalışmaları neticesinde bundan böyle bidonlarda değil, akan çeşmelerden sularını içebilecekler.