Başkan Abdullah Ahmet SEZEN, yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğü görevini halefi Emrah SANCAR’a devretti.

Genel kurul toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Seçkin KOÇ, Genel Merkez Teşkilat Bölge Sorumlusu Gökhan TEKBIYIK, Genel Merkez Teşkilat Bölge sorumlu yardımcısı Serdar AKALAN ve Teşkilat temsilcileri katıldı.

 Sancar; “Bu bir hizmet yarışıdır”

Sezen’den görevi devralan Emrah Sancar, yapılan değişikliğin, bayrak yarışı değil, hizmet yarışı olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti. “

Şüphesiz toplumların ömrünü sürdürebilmesi, yarınlarda kendi varlıklarının mücadelesini verebilmesi ve idealinde kurmuş olduğu bir dünyayı gerçekleştirebilmesi için bazı dinamiklere ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların en elzem olan dinamiği hiç şüphesiz ki gençliktir. Gençlik; duygu olarak, hareket olarak, güçlülük ve gayret olarak bir toplumun en dinamik unsuru olup, geleceği inşa edecek en önemli değerdir. Gençlik bir toplumun umut ışığıdır. İstismar edilirse söner, doğru yönlendirilmezse hayatı yaşanmaz hale getirir. Gençlik bir toplum için en büyük güçtür. Bu gücün doğru insanların elinde nasıl iyiye, güzele, doğruya, ıslaha dönüştüğünü saadet asrında görüyoruz. Şirke karşı, batıla karşı, düzenin yanlışlarına karşı, maneviyatsızlığa, haksızlığa, beşeri düzenlere karşı korkusuzca hak davayı sahiplenen, yücelten gençler olmuştur. Bu gençlerin gücü yaşlarında değil eğitimlerindeydi, ahlaklarındaydı, aldıkları örnek modellerindeydi ve bağlandıkları ilahi merkezdeydi. Avrupa’nın en genç nüfusa sahip ülkesi olarak elimizdeki gücü Hak yolunda kullanmaya gayret edeceğiz. Gençlik bizim umudumuzdur. Bazılarının umutlarımızı yıkmasına izin vermemeliyiz. Biz aldığımız bu mesuliyetle ateşten bir gömlek giydiğimizin bilincindeyiz. Bu yolda Rabbim ayaklarımızı hak davada sabit kılsın, istikametinden ayırmasın.” 

Yeni dönemde planlı programlı bir şekilde çalışmaların yürütüleceğini de belirten Sancar, istişare ve danışmanın, birlikte hareket etmenin öneminin altını çizerek, çalışmaların bu çerçevede yürütüleceğini belirtti.

Kongre sonrasında görevi devreden Ahmet Abdullah Sezen ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına teşekkür edilerek plaket takdimi yapıldı.