Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Saymanı ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. İlknur Önal da katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuklarına teşekkür ederek “Çizgilerini takdir ettiğim bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarınızı önemsiyorum” diye konuştu.

Ziyaretin önemine değinen Dernek Başkanı Zühal Dinçer,  “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkan bir baro başkanı olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının geçtiğimiz günlerde resmi sitesindeki kız çocuklarının evlenme yaşının 9, erkeklerin ise 12'dir, şeklindeki görüşüne yönelik 'Çocuktan, gelin olmaz, anne olmaz" başlıklı basın açıklamanıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bugünkü siyasi iktidarın amacı kadınları eve kapatmaktır. Ülkemizde eğitimli, üniversite mezunu kadınlarımızın yeşitmesi için yönetim olarak bu konuda sorumluluk alarak 38 kız öğrenciye burs vermekteyiz. Her şeyin temel sorununun eğitim olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.


"KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİM HAKKI ENGELLENMEK İSTENMEKTEDİR"

Yaşamın her alanına temas eden çalışmalar yaptıklarını belirten Av. Küçük, " Kadınlarımız ne yazık ki sosyal yaşamın içinden uzak tutulmak istenmektedir. Bu konulardan hepimiz kaygı duyuyoruz. Şubat ayında görülecek Aladağ yurt yangın faciasının üzerinden 14 ay geçti. Olayın yaşandığı ilk günden itibaren süreci takip ediyoruz. 11 yaşındaki kız çocukları bu ülkede devletin tarikatların  kontrolüne bıraktığı yurtta yaşamlarını yitirdi." dedi.

Baro ile birlikte ortak çalışmalar yapmak istediklerini de belirten Dinçer, üniversite mezunu kadınların derneklerine üye olabileceğini ifade etti.

Saymanı ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. İlknur Önal da, komisyonunumuzla birlikte ortaklaşa çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.