Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD)’ın Cosecha Ziyapaşa’da düzenlediği “İŞKAD Masabaşı Sohbetleri” söyleşisine CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İŞKAD Yöneticileri ile girişimci iş kadınları katıldı.

ÖZÇELİK, “BİZ CESUR KADINLARIZ”

Etkinlik öncesi konuşma yapan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Türkiye’de ilk kurulan kadın derneği olma özelliğimizle biz cesur kadınlarız. İŞKAD 1999 yılında 40 kadın tarafından kuruldu. Türkiye’de kadınlarla ilgili çalışma varsa, pozitif ayrımcılık varsa biz varız. Tüm dünyada genellikle kadınlar hizmet sektöründe çalışmaktalar, bizim derneğimizde sanayici’de var. Eğitimci’de var, hizmet sektöründe olanda var. Pek çok girişimci ve meslek sahibi kadın var. İŞKAD olarak gerek genç kızlarımıza eğitim desteği gerek yeni girişimciye yol göstererek ve rol model olarak yol açmak gibi birçok konuda etkinlik yapıyoruz. Bugün her insana dokunan, dokunduğu insanların işlevliğini her yere iletebilen güçteki kadınları, donanımlarından dolayı konuk olarak ağırlıyoruz. Tuluhan Tekelioğlu güçlü kadınlarımızdan biri. Kendi başarılı yaşam öyküsünden kesitleri bizlerle paylaşacak. Fikir paylaşımında bulunacağız. ‘Kırkında Kırk Kadın’ başlıklı kitabı ve diğer kitaplarını bizlere imzalayacak. Bizimle paylaşacağı zengin bilgiler ve aramızda olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

TÜRKMEN, “HEDEFİMİZ; TOPLUMUN REFAHINI YÜKSELTMEKTİR”

Tüm ülkede girişimciliğin konuşulduğu bir haftada Adana'nın katma değer üreten kadınlarıyla birarada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, yaptığı konuşmada “Türkiye'nin yaklaşık 40 milyon nüfusu kadın. Ne yazık kı bu kadın nüfusunun iş gücünden yararlanılamıyor. Hepimizin hedefi; tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi kadınları ekonomik ve sosyal yaşama katarak toplumun refahını yükseltmektir. İŞKAD bu hedef için çalışan ve alanında öncülük yapan bir dernektir. Bende derneğimin bu yüce idealinin gerçekleşmesi için  her zaman sizinleyim ve destekçinizim.” Şeklinde konuştu.

TEKELİOĞLU, “SEN NEYE HAZIRSAN, O DA SENİN İÇİN HAZIRDIR”

Girişimcilik ruhunu Sakıp Sabancıdan aldığını bu yüzden pes etmeyen bir yapısı olduğunu söyleyen gazeteci, belgesel yapımcısı, yönetmen Tuluhan Tekelioğlu, söyleşi öncesi yaptığı açıklamada “23 yıllık gazeteciyim. Bende önce belgesel yapma fikri doğdu. Sonra kitap yazmaya başladım. İlk belgeselimin adı ‘Kırkında Kırk Kadın’ dı. Kırk yaşıma yaklaştığımda içimde bir şeyler oluyordu ve bu bende oluyorsa İstanbul’dan uzak kentlerinde yaşayan kadınlarda neler oluyor? Diye yola çıkmıştım. Tüm kadınlarımızda olan, kendimizin farkına varmamız oluyordu. Ben kimim ve ne istiyorum? Bu soruya gözümüz açıldığı gibi gönlümüzde açılıyor. Buna ben ‘ilk ses’ diyorum. Beyninizde bir şey ‘tık’ ediyor. İşte ben o kadınları buldum. Belgeselimin ve kitabım “Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır” diye başlar. Bu kitap ve belgeselimle ödüller aldım. Sosyal girişimci oldum. Kendi projelerimi üretiyorum. “Sen dünya da görmek istediğin değişimin, kendisi sen ol” cümlesiyle başlayan yeni belgesel çekiyorum. Umudu, cesareti dışarıda aramak yanlış ama bu yanlışı biz bu yaşlarda fark ediyoruz. Oysa her şey kendi içimizdedir. Amacım Türkiye’nin her kadınına dokunarak değişimin olacağını farkettirmektir. Birbirimizden güç alarak, birbirimizi sarmalıyalım. Kadın erkek yanyana Türkiyemizin yücelmesi için birbirimizle yola çıkalım.”diye konuştu.

Merak edilen soruların yanıt bulmasının ardından Başkan Özçelik, Tekelioğluna teşekkür ederek plaket ve çiçek verdi. Katılımcıların aldığı kitaplar Tekelioğu tarafından imzalandı.