TÜM YEREL–SEN Genel Başkanı Doğan Koç, demokratik sınıf ve kitle sendikacılığını temel alarak hareket ettiklerini ve 41 ilde örgütlendiklerini, Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratikleşme ve ulusal çıkarları korumanın mücadelesini verdiklerini kaydetti.

Çalışanların daha ileri ekonomik, demokratik, hukuksal, sosyal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Doğan Koç, son zamanlarda bazı belediyelerde personelin evinden, ailesinden ve yaşamından koparılarak kanuna aykırı uygulamalarla başka kurumlara ve birimlere gönderildiklerini belirtti.

Bu uygulamalara karşı mücadelelerinin tüm boyutlarıyla sürdürüleceğini vurgulayan Koç, “Yerel yönetimlerin başında olanlar hem istihdam ve iş alanları yaratmak, hem de çalışanların haklarını korumak zorundadırlar. Ancak, yasa ve kanunların sendika yöneticilerine ve temsilcilerine tanıdıkları haklar dahi ihlal edilmektedir. Bunlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın Atatürk önderliğinde, emperyalizm ve işbirlikçilerine yönelik tüm halkı kapsayan mücadele sonucunda zafere ulaştığını anlatan Koç, ‘emek-vatan-cumhuriyet’ şiarıyla hareket ettiklerini kaydetti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de demokrasinin vazgeçilmezlerinden birinin de örgütlü toplum olduğunu ve sendikaların da burada önemli bir konuma sahip bulunduğunu belirtti.  Esendemir, toplumların gelişmesi ve çağdağlaşmasında, yerel yönetimlerin halka hizmetlerinin geliştirilmesinde, çalışanların örgütü sendikaların faaliyetlerinin önemine dikkati çekerek, “Yöneticiler de, çalışanlar da sendikaların değerini anlamalı ve bu yönde hareket etmelidir” dedi.

TÜM YEREL-SEN Genel Merkez TİS ve Hukuk Genel Sekreteri Arap Mucur ve Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan ile ÇGC Yönetim Kurulu üyesi Mutlu Mete de ziyarette hazır bulundu.