Kansersiz Yaşam Derneği tarafından Sanko Holding’in sponsorluğunda hayata geçirilen; ‘Kansersiz Yaşam İçin Bir Sayı Da Siz Atın Projesi’ kapsamında Galatasaray ile Ankara Ateşi veteran takımları bir gösteri maçı yaptı.

Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen ve Adana Botaş Spor Kulübü’nce de desteklenen gösteri maçına yoğun ilgi gösterildi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar da iki takım arasındaki mücadeleyi aileleri ile birlikte tribünden takip etti. Ellerinde sarı-kırmızılı bayraklarla Galatasaray’a destek veren minikler, ‘Mickey Mouse’ ve ‘Bugs Bunny’ maskotları ile de keyifli anlar yaşadı. Ardı ardına gelen sayılarla büyük coşku yaşayan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, ‘Hayata Atacağınız En Anlamlı Sayı’ sloganıyla uygulamaya konulan; ‘Kansersiz Yaşam İçin Bir Sayı Da Siz Atın Projesi’ni Adana’da başlattıklarını, buradaki asıl amacın ise; çocuk kanserlerine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Bu tür sportif organizasyonla çocukları hastane havasından biraz olsun uzaklaştırıp, onların keyifli dakikalar yaşamasına fırsat sunmak istediklerini dile getiren Kaymaz, “Basketbol ile birlikte onların kendilerini bir takım ve de bir lider olarak hissetmelerini istiyoruz. Çünkü hastanede çok uzun süre kalıyor ve özgüven sorunu yaşıyorlar” dedi.

Geçtiğimiz yıl tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki kanser hastası Abdil Çetiner’in anısını da bu organizasyonla birlikte yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Kaymaz, “Abdil’den sonra hastaneye gitmek kolay olmadı ama bir yerden başlamak gerekiyordu. Abdil, koyu bir Galatasaraylıydı. Galatasaray fikri de buradan geliyor. Şu ana kadar çok olumlu tepkiler aldık, farklı kent ve takımlardan çağrılar alıyoruz” ifadesini kullandı.

Projenin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlenen ve aynı zamanda da Galatasaraylı eski basketbolcu olan Kansersiz Yaşam Derneği İkinci Başkanı Mihriban Oğuz, Menderes Spor Salonu’ndaki gösteri maçında da sahadaki yerini aldı. Karşılaşmanın devre arasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Oğuz, “Kanser hastası çocukların tedavisinde sporun önemli bir yeri var. Biz de onları böylesi bir sportif etkinlikte bir araya getirerek, moral vermeye çalışıyoruz. Onları sosyal hayata dahil edip, yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” diye konuştu.