Tüm Yerel-Sen  Adana Şube başkanı Seniha Soylugan yaptığı açıklamada Tüm Yerel-Sen olarak,  Atatürk’ ün önderliğinde kurulan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal çıkarları korumak, sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı göstermek ve bunun için mücadele etmek üzere çıktığımız yolda 6 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

9 Eylül 2013 tarihinde kurulan Tüm Yerel-Sen,  6yıllık sürede; Yerel Yönetim emekçilerinin, günden güne yoksullaşan halkımızın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline geldiğindi kaydeden Soylugan,’’Tüm Yerel-Sen;  6 yıldan beri Yerel Yönetim emekçilerinin birikmiş sorunlarını çözmek için büyük bir gayret göstermektedir.  Tüm Yerel-Sen; Zabıta, İtfaiye çalışanı, Güvenlik Görevlisi ve Tüm Belediye çalışanlarının yıllardan beri birikmiş sorunlarının çözülmesine odaklanmıştır. Bu süreçte Üyelerimize yönelik baskıya ve sömürüye karşı önemli bir mücadele yürüttük. Bu mücadelemizde dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep, engelli ve meslek farkı gözetmeksizin bütün üyelerimizle birlik ve dayanışmayı geliştirmenin mücadelesini vermiştir.
Bu anlamda Tüm Yerel-Sen olarak; yerel yönetim emekçisinin evine götürdüğü ekmeğini büyütmenin, Ekonomik- demokratik-Sosyal-Hukuksal Hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmenin mücadelesini verdik. Üyelerimizin işyeri yönetiminde söz ve karar sahibi olmasını ve hizmetlerin halk yararına verilmesini gözettik.
9 Eylül 2013’ten bugüne emeğimiz ve geleceğimiz için canımız pahasına mücadele ettik. Mücadelemiz Cumhuriyetin bütün kurumlarının teslim alındığı, Ülkemizin kirli savaşlara sürüklendiği yeni dönemde çok daha çetin geçecek.


İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, Siyasal İktidar tarafından yapılan uygulamalarla emek örgütlerini ve demokratik kitle örgütlerini işlevsizleştirdikleri, yapılan özelleştirmelerle taşeronlaştırmayı etkin kıldıkları apaçık ortaya çıkmıştır. Bu uygulamalar Halkımıza İşsizlik ve yoksulluğu dayatmaktadır.
Siyasal iktidar, geride bıraktığımız 17 yıl boyunca, Devletin tüm kurumlarını kendi çıkarları için kullanacağı bir araca dönüştürmüştür.  Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur.
Tüm Yerel-Sen’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır. Emekçileri kendi içinde bölen, sınıf mücadelesini etnik ve inanç temelinde ayrıştırarak güçsüzleştiren, esnek çalışma koşulları içinde örgütsüzlüğü dayatan ve yeni işsizler yaratarak çalışanları yedekleyen bu ekonomik düzen, Türkiye işçi sınıfının politik konum almasını da etkilemiş ve yeni güç yarılmaları ortaya çıkartmıştır.
 Tüm Yerel-Sen oynanan bu oyunların farkındadır ve emek mücadelesinde devrimci bir yapılanmanın örülmesi için üzerindeki sorumluluğun da bilincindedir. Mücadele ruhumuz, ırkçının, bölücünün, gericinin devlete ya da sokağa egemen olduğu her dönemde halkımızın üzerine güneş gibi doğmuştur.
Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir güç olarak Tüm Yerel-Sen’i bulacaktır. Yaşasın Emek, Vatan, Cumhuriyet mücadelemiz, Yaşasın Tüm Yerel-Sen açıklamasında bulundu.