Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kentteki sivil toplum örgütleriyle görüşmelerini aralıksız sürdürüyor. 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalarda gerçekleşen genel kurulların ardından göreve seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Tümer, bu kapsamda Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Cem Küçükekmekçi ile yönetim kurulu üyelerinin misafiri oldu. Odaların, kentin yaşam kalitesinin yükselmesi için büyük emek verdiğini kaydeden Tümer, kentin imar düzenlemesinden, nitelikli ve depreme dayanıklı konutlar üretilmesine kadar bir çok alanda hizmet üreten mühendislerin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.


UYGULAMALAR, ODALARCA DEĞERLENDİRİLMELİ
Türkiye’nin zor bir viraja girdiğini, gelinen süreçte tüm kesimlerin sağduyulu yaklaşımla ülkesine sahip çıkması gerektiğini kaydeden Tümer, “Bu süreçte herkese önemli görevler düşüyor. TMMOB’ye bağlı odalar Türkiye için mücadele ediyor. Odalardan gelen çözüm önerileri dikkate alındığı zaman çağdaş yaşamın kapısını aralayabiliriz. Belediyelerde mimar, mühendis ve şehir plancılarının istihdamı büyük önem taşıyor. Adana’da mühendislik uygulamalarının odalar tarafından değerlendirilmesi ve uygulama aşamasında görüşlerine itibar edilmesi gerekiyor” dedi.


HER ALANDA GELİŞİM GEREKİYOR
Mühendisliğin, kişisel, teknik ve ekipman olarak sürekli gelişimi esas alan bir meslek grubu olduğuna dikkat çeken Tümer, “Mühendislik Fakülteleri, mimar mühendis, şehir plancıları odaları ülkemizin geleceğine olumlu katkı sunacak önemli birimlerdir. Dolayısıyla ötelemekten uzak durmak zorundayız. Ülkemiz adına destek sunmak durumundayız” diye konuştu.
Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Cem Küçükekmekçi ile yönetim kurulu üyeleri, ziyareti için CHP’li Tümer’e teşekkür etti.