Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, sivil toplum örgütlerinin sosyal, ekonomik ve demokrasi bilincinin gelişimi adına önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.
ÖĞRENCİLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Osmaniye’ye bağlı Kadirli’nin CHP’li İlçe Başkanı Mehmet Döğüşçü ile birlikte Adana’da faaliyet gösteren Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Başkanı Emine Varmış ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Tümer, yeni yönetime yeni dönemde başarılar diledi. Kadirli ilçesinin sorunlarını dile getiren ve ilçenin gelişimi adına çalışma yaptıklarını ifade eden KAVAK Başkanı Varmış, Tümer ‘e ziyareti için teşekkür etti, girişimlerinin desteklenmesi çağrısında bulundu.  Sivil toplum örgütlerinin, hemşehri derneklerinin özellikle öğrencilere yönelik yaptığı çalışmaları önemsediğini vurgulayan CHP’li Tümer, Osmaniye ve Kadirli’yi Adana’dan ayrılmalarına rağmen gönlünde aynı il ve ilçe sınırları içerisinde gördüğünü kaydetti.


SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ÖNÜ AÇILMALI
Kadirli Meslek Yüksek Okulu'nun kapasitesinin artırılmasının yanı sıra KAVAK’ın öğrenciler için devlet destekli yurt ve öğretim üyeleri için misafirhane yapım projesinin tüm kesimlerce desteklenmesi gerektiğini dile getiren Tümer, “Tüm sivil toplum örgütlerinin toplum yararına olan plan ve projelerini özgürce hayata geçirebilmelerinin önü açılmalı. Milletvekili sıfatıyla sorun yaşadığınız alanlarda sizlere yardımcı olmaktan gurur duyarız. Bölgeyi bir bütün olarak düşünüyoruz ve kalkınmanın topyekün gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.
KADİRLİ’NİN ÖNEMİ BÜYÜK
Kadirli’nin bölge için önem arz ettiğini vurgulayan Tümer, “Karatepe, Alacami, Kastabala, tarihi kaleler ve kuş cenneti gibi özelliklerinin yanında  dokumacılıkta da öne çıkan Kadirli ilçesinin yaylaları da vatandaşların uğrak yeri haline gelmiştir. Bu bakımdan düşünüldüğünde Adana ve Osmaniye için Kadirli’nin değeri daha çok ortaya çıkıyor” diye konuştu.
DÖĞÜŞÇÜ: İLÇENİN GELİŞİMİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
CHP Kadirli İlçe Başkanı Mehmet Döğüşçü de ilçede okuma-yazma oranının iyi durumda olduğunu ancak Türkiye’nin de sorunu olan işsizliğin çözülememesi nedeniyle vatandaşların zor durumda kaldığını ifade etti. Kadirli’nin tarım ve turizmde geniş bir potansiyele sahip olduğunu belirten Döğüşçü, hiçbir olumsuzluğa meydan vermeden ilçenin gelişimi için mücadele edeceklerini kaydetti.