Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticilerinin haksız bir şekilde görevden alınmasına tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la birlikte Adana’daki Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şube Başkanı Cennet Çelik ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Tümer, TMMOB’nin sindirilmeye çalışılmasına göz yumamayacaklarını vurguladı. Tümer, “Demokratik kitle örgütleri siyasi iradenin insafına terk edilemez. TMMOB’ye bağlı odalar ve demokratik kitle örgütleri kendi kurullarınca denetlenmelidir” diye konuştu.

“YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR”
TMMOB’ye bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Semih Karademir ve Gıda Mühendisleri Odası (GIDAMO) Adana Şube Başkanı Şeyhmus Alparslan ile Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse’nin de hazır bulunduğu buluşmada konuşan Tümer, “Bu haksız girişim; mühendis, mimar ve şehir plancılarını edilgen bir yapıya büründürme çabasıdır ve tamamen siyasidir. Bugüne kadar görülmemiş bir şekilde Kimya Mühendisleri Odası genel merkez yöneticilerini görevden almak yanlıştır ve bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” dedi.


“GİRİŞİM SİYASİDİR”

Çağdışı bu tutumun karşısında olduklarına işaret eden Tümer, “Bakanlığın odadan istediği belgeler halihazırda odanın web sitesinde yayınlanmaktadır. TMMOB, özgür iradeyle memlekete hizmet üretmelidir. Kuralları belli olmayan bir denetim bahane edilerek oda yönetiminin görevden alınması telafisi güç sorunlar doğurur. 34 yıldan bu yana uygulanmayan bir kanun maddesine dayanarak gerçekleşen bu girişim haksız, siyasi bir müdahaledir. Kabul edilemez” diye konuştu.

Tümer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm CHP kadrolarının bu haksız tutumun karşısında olduğunu sözlerine ekledi.