Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Akademik Meslek Birlik ve Odalarının yapılarında değişiklik yapılmasına dair gelişmelerin halk sağlığı ve eczacıların faaliyetleri adına birçok olumsuzluğu beraberinde getireceği kaygısıyla Adana milletvekillerine mektup yazarak kaygılarının giderilmesini istemesi üzerine Adana Eczacı Odası (ADEO)’nı ziyaret eden CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, konunun çözümü için takipçisi olacağını belirtti.

ADEO Genel Sekreteri Ecz. Mürsel Yalbuzdağ ve Sayman Ecz. Sühendan Toksöz’ün hazır bulunduğu ziyarette kaygılarını CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e anlatan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “Bugün Ülkemizin her köşesinde 54 Eczacı odası ve 35.537 üyesi ile hiçbir ideolojik düşünceye prim vermeden sağlık ve ilaç paydası altında halk sağlığı adına büyük bir özveriyle görev yapmaya devam etmektedir. Bugün Akademik Meslek Birlik ve Odalarının yapılarında değişiklik yapılmasına dair gelişmeler halk sağlığı ve eczacılarımızın faaliyetleri adına birçok olumsuzluğu da beraberinde getirebileceği ihtimali bizleri fazlasıyla kaygılandırmaktadır. Bu anlamda ülkemizde demokrasinin önemli mihenk taşlarından olan ve kamu yararına faaliyet gösteren Akademik Meslek Birlik ve Odalarının yapılarının korunması gerektiğini düşünüyor ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu.

“KAYGI, HEPİMİZİN ORTAK KAYGISIDIR”

Adana Eczacı Odasının gönderdiği mektubu alır almaz ADEO yöneticilerini ziyarete geldiğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, “‘Türk ve Türkiye’ kelimesini muhalif tüm kesimlerden kaldırılmak istenerek, alternatif odaların kurulması kaygınız, hepimizin ortak kaygısıdır. Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri mutlaka yaşatılmalıdır. Kaygıları giderici manada konunun takipçisi olacağım. Endişeniz olmasın.” dedi.