Adana'nın uzun yıllardır içinde bulunduğu ekonomik durgunluğun, her sektörün kendi içerisinde başlatacağı markalaşma çalışmalarına hız vermesiyle aşılabileceğine dikkat çeken Av. Veysel Tuncil, bir kentin marka ve patent tescil başvuru adedinin, o şehre ait ekonomik gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesi olduğunu dile getirdi.

Adana'nın marka ve patent tescili sıralaması bakımından hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Av. Tuncil, Gazeteci Murat Berhun'un sorusu üzerine, Adana adliyesindeki davaların önemli bir kısmında, marka hukuku konusunda yeterli bilgisi olmayan sektör temsilcilerinin kendi teşebbüslerine ait markaların yasal himayesi bakımından çaresiz kaldığının gözlemlendiğini de sözlerine ekledi.

Adana ekonomisinin reçetesini, her firmanın kurumsal kimlik ve markalaşma çalışmalarını sağlıklı bir biçimde tamamlamasıyla mümkün olabileceğini ifade eden Av. Tuncil, itibarını kaybeden ticarî teşebbüslerin, kurumsal bir markaya sahip olamadığı için itibar erozyonunun da çok hızlı gerçekleştiğini söyledi.