Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in, tamamı ortaya çıkarıldığında Anadolu’nun en büyük antik kenti olma özelliğini taşıyacak olan Adana’nın Kozan ilçesindeki Anavarza’da yürütülen 2015 yılı kazı çalışmaları için 1 milyon liralık ödenek çıkartılması yönündeki talimatı  turizm camiasında sevinç yarattı.
Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, yaptığı açıklamada, UNESCO tarafından ‘’Geçici Dünya Miras Listesi’’ne dahil edilen ve Efes Antik Kenti’nden 4 kat büyük olan Adana’nın Kozan İlçesi’ndeki Anavarza Antik Kenti’nin yürütülen kazı çalışmaları ile her geçen gün gün yüzüne çıkmaya başladığını, bundan sonra asıl görevin  turizmcilere düştüğünü söyledi.
Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ortaya çıkarıldığında Anadolu’nun en büyük antik kenti olma özelliğini taşıyacak olan  Anavarza’da yürütülen 2015 yılı kazı çalışmaları için 1 milyon liralık ödenek çıkartılması yönündeki talimatını sevindirici bulduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
‘’ Kozan ilçesine bağlı Dilekkaya Köyü’ndeki Anavarza, Çukurova yöresinin tam ortasında, Anavarza Dağı'nın batı yakasında kurulmuş tarihi bir kent. Bu ödeneğin çıkartılmasıyla tarihi kentteki kazı çalışmaları daha da artacak ve eserler kısa sürede gün yüzüne çıkartılmış olacak. 2 bin 700 metre uzunluğundaki ana caddenin kazılması ve buradaki sütunların dikilmesinin ardından tarih uyandırılmış olacak. 
Anavarza Antik Kenti’ndeki Roma ve Bizans Dönemleri’ne ait tarihi eserlerin gün ışığına çıkartılmasıyla Kilikya Bölgesi’ndeki turizmin canlanacak ve  turizmdeki uğrak noktalardan biri haline gelecek. Anavarza’daki kazılar için ödeneğin artırılması talimatını veren Bakanımız Ömer Çelik’e de bu vesileyle sektör adına teşekkür ederiz.’’