Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmek istenildiğini bu durumun da turizm sektöründe endişeyle izlenildiğini belirten Murat Demir, “Yaşananlar ülkemiz turizmini baltalayabilir. Özellikle basın kuruluşlarımızın bu tür konularda çok daha dikkatli davranması gerekir. Bize turist gönderen ülkelerin turizm ataşeleri olayları yakından takip ediyor. Medyadan ricamız, kanlı görüntülerin yayınlanmaması yönündedir. Görsel ve yazılı basının birbirleriyle yarışırcasına olayları tüm çıplaklığıyla göstermeye çalışıyor. Bakınız koskoca Newyork’ta iki gökdelen çöktü. Bir tane bile kanlı görüntü görmedik. Sosyal medyada uçuşan yalan haberlerin kışkırtıcı olduğunu dünyanın izlediğini vatandaşlarımızın bilmesi ve daha duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.
Başkan Demir, şu an için rezervasyon iptali olmadığını belirterek, "Turizm, bir barış projesi olarak ele alındığında yapılan bu hareketlerin barışa karşı olduğu yönünde şüphemiz bulunmamaktadır. Barış hepimizin geleceğidir. Sosyal ve ekonomik yönden gelişmek istiyorsak barışa sahip çıkmalıyız "diye konuştu.
ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, sözlerine söyle devam etti; “Ülkemizi güvenli olarak değerlendirerek gelen turistleri korumak, onları rahat ettirmek, hem kamunun hem de özel sektörün görevdir. Tatil sezonu olan Temmuz ayında başlayan bu üzücü olaylar, toplum olarak zor günler yaşamamıza sebep oluyor. Yaraların sarıldığı, güven ve huzur ortamının büyük bir hassasiyetle devam ettirilmesi gereken bu günlerde de ne yazık ki, üzücü olaylar yaşanmaya devam ediyor. Gelişmelerden süratle etkilenen turizm, oldukça hassas bir sektördür.Hiç kuşkusuz turistin destinasyon tercihini etkileyen en önemli unsurların başında güvenlik gelmektedir. Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği olarak inanıyoruz ki, global arenada zarar gören ülke imajımız; kurulacak hükümetimiz, basınımızın ılımlı bir tutum ve ortak akıl sergileyebilmesi ile toparlanışa geçecektir.”
Demir son olarak, “Suruç, Adıyaman, Ceylanpınar’daki olayların milletçe tanık olduğumuz bu acı olayların son halkası olmasını diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu korkunç eylemin suçlularını en kısa sürede ortaya çıkarmalarını bekliyoruz.”diyerek sağduyu çağrısı yaptı.