Adana’nın yemek kültürünü ve lezzetlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki festivallerde başarıyla tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Çukurova’nın başkentinde turizme yön veren tesislerin üst düzey yöneticilerini dayanışma yemeğinde buluşturdu. Etkinliğin evsahibi ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, Adana’daki oteller ile yeme, içme mekanlarında kalite ve hizmet standardını yükseltmek, nitelikli personel istihdamını arttırmak amacıyla görüş alışverişinde bulundu. 
Yol İş Holiday Adana Otel’de düzenlenen dayanışma yemeğine Büyük Sürmeli Otel Genel Müdürü İsmail Canlı, Yol İş Holiday Adana Otel Genel Müdürü Derviş İşçi, Seyhan Otel Genel Müdür Yardımcısı Tacim Büyüktaş ile turizm sektöründe 30-40 yıl hizmet vermiş duayenler katıldı. Mesleğe Adana Büyük Sürmeli Otel’de başlayıp, çalışma hayatlarında kariyer ve işletme sahibi olan efsane ustalar, iz bırakan anılarını tazeleyip, doyasına sohbet etti. 

TURİZMDE ADANA LOBİSİ GÜÇLENİYOR

Fasıl grubunun hareketli müzikler ve şarkılarla renklendirdiği gecede meslektaşlarına hitap eden Derviş Göçmen, ADAPADER Kurucu Başkanı Münir Tanak’ın Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendiğini müjdeledi. Çalışma yoğunluğu nedeniyle geceye katılamayan Münir Tanak’la birlikte çok daha başarılı çalışmalara imza atacaklarını kaydeden Göçmen, meslektaşlarıyla uyum içinde projeler geliştirip, Adana’nın turizm pastasından daha büyük pay almasını arzu ettiklerini belirtti. 

Başkan Göçmen, bu amaçla turizm sektörünün duayenlerinin dayanışma içinde hareket etmesinin başarıyı kolaylaştıracağını vurguladı. Göçmen “Adana’nın seçkin otellerinde, restaurantlarında yöneticilik yapan ağabeylerimizin, kardeşlerimizin deneyimlerini, önerilerini harmanlayıp, kalite ve hizmet standardını yükseltecek, nitelikle personel istihdamı arttıracak girişimlerde bulunmak istiyoruz. Bizlere bu yolda güç veren tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.