Türk Enerji Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Yeyen, yaptığı konuşmasında yemeğe katılanlara teşekkür etti. Konuşmalarında sendikanın önemine değinen Yeyen, Üyeyelrinin Mübarek Ramazan Bayramını kutladı.

Türk Enerji Sen Genel Başkan yardımcısı Mustafa Tümer yaptığı konuşmasında Elektriğimizde keselerde sesimizi asla kesemeyecekler diye DSİ Tesisleri işletmecilerine ver yansın yaptı.
Tümer Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha iyiye ve güzele ulaşmayı hedefleyen Türkiye Kamu-Sen’in bir Ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi

Tümer,: “Kamu görevlilerinin örgütlenmelerinin dahi yasak olduğu bir dönemde, hak yoluna adanmış bir ömürden başka sermayesi olmayan bir avuç gönül erinin desteğiyle çıktığımız hizmet yoluna, memurlarımız için büyük kazanımlar ekleyerek devam ediyoruz. Konfederasyonumuz; hak arama anlayışının ruhunu milli-manevi değerlerimizden, mücadele azmini şanlı tarihimizden, gücünü bugün 450 bine ulaşan ve her yıl. artan üyelerinden almaktadır. Yarım milyona yaklaşan büyük biç. kitlenin aile sıcaklığı içinde bütünleştiği bu yuvada, ortak amaç ve sevginin ortaya çıkardığı sinerji ile hedefimizden şaşmadan, kurulduğumuzda belirlediğimiz ilkelerden sapmadan, memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Tüzüğümüzde yer alan ana ilkeler doğrultusunda; “ilkemiz önce ülkemiz” diyerek; üreten, yol gösteren, hak eden ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışını Türk sendikal hareketine kazandırmış bulunuyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği; ülkemiz insanının ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE KAMU-SEN'İN BU ONURLU DURUŞU, YÖNETİCİSİ İÇİN DE ÜYESİ İÇİN DE BİR ŞEREF VESİLESİDİR
” “Kurulduğumuz günkü aşk ve şevkle yürüttüğümüz bu mücadele, ILO standartları ve uluslararası sözleşmeler referans alınmak suretiyle grevli, gerçek anlamda toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, evrensel sendikal haklarla donanmış, refah ücretine kavuşmuş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı: birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yaşayan, huzurlu bir topluma kavuşma temelinde şekillenmektedir. 23 yıl önce alevlenen bu mücadelemiz emekle, alın teriyle, çileyle harmanlanmış ve bugün yüzü Türk memuruna dönük, hedefi aydınlık bir gelecek olan ve tüm Türk-İslam coğrafyasını kuşatan bir sevda ateşine dönüşmüştür. Türkiye Kamu-Sen'in bu onurlu duruşu, yöneticisi için de üyesi için de bir şeref vesilesidir. Siyasetin her türlü çirkinliği ile palazlanan, adam kayırma, şantaj ve şahsi menfaatle beslenen; gıdası yalan olan, nefesi riya kokan bir kısım çevreler, tüm değerleri ayaklar altına alarak ve kendilerini var eden kamu görevlilerine ihanet derecesinde zararlar vererek sendikacılık yaptıklarını zannetseler de; bugün tertemiz mazisi çeyrek asra yaklaşmış olan Türkiye Kamu-Sen, gerçek anlamda vefanın ve sendikacılığın tek adres; olarak tüm Türk milletinin ve Türk memurunun gönlünde yer etmiştir. Bizler; önümüzde türlü engellerin bulunduğu bu bulanık ortamda, tüm değerlerimizi yerle bir etmeye çalışanlara karşı dik durmak; seviyemizi aşağılara çekmeye çalışanlara karşı, sahip olduğumuz erdemlerimizle cevap vermek durumundayız. Biliyoruz ki, biz doğru yerde durdukça, er ya da geç, eğriler yok olacak, pislikler temizlenecek, yaralar sarılacak, karanlıklar dağılacaktır. Açıklamasında bulundu 

Tümer sözlerini şu cümlelerle tamamladı.,  böyle sıcak ve samimi bir ortamda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek. Ağustos ayında başlayacak olan memur toplu görüşme trafiğinin önemine dikkat çekti Tümer, Türk Enerji-Sen olarak gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını, Hükümetle Memur temsilcileri arasında gerçekleşecek olan Toplu Görüşmelerde, masada güçlü ve kararlı bir şekilde memurların haklarını savunacaklarını dile getirdi.

KONCUK’UN YEMEĞE KATILMAMASI ÜYELERİN VE BAZI ŞUBE BAŞKANLARININ TEPKİSİNİ ÇEKTİ.
2 Gün boyunca Adana’da olup ta Türk Enerji Sen’in iftar yemeğine katılmayan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a bazı üyeler ve şube Başkanlarının tepkisine neden oldu. Koncuk’u eleştiren bazı üyeler, Sayın İsmail Koncuk’un Adana’da olduğunu duyduk. Kendisini o makama taşıyan üyelerini küçümsüyor mu? Şube başkanlarının çoğu buradayken kendisinin de katılmasını beklerdik?Sayın Genel Başkanımız bu iftara katılmadığından dolyı üzüntülüyüz’’açıklamasında bulundular.
Yemeğe Türk İmar Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez,Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Selçuk Diker,Türk Sağlık Sen Adana Şube Başkanı İsmet Tepe,Türk İmar Sen eskiŞube Başkanı Abdullah Sarı Kabak Türk Ulaşım Sen eski, Genel Başkanı Muhittin Topal,Türk Sağlık Sen Adana 1 nolu Şube Başkanı Ali Atik Uçar,Kozan Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Şenöz,Türk Kültür Sanat Sen Başkanı Atilla Andırın,Türk Kültür Sanat Sen eski Başkanı Caner Seğmen, ve çok sayıda üye katıldı.