Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, küresel sermayenin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sömürü düzenini sürdürmek istediğini söyledi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, beraberinde Türk-İş’e bağlı sendika başkanları ve yaklaşık 300 sendika üyesi işçi ile birlikte İnönü Parkı’nda basın toplantısı düzenledi.

İktidarın kıdem tazminatları başta olmak üzere bazı yasal düzenlemeler ile çalışanların hak ve özgürlüklerine yönelik yeni saldırı hazırlığı yapılacağını ifade eden Edip Gülnar, “Emekçiler, sermayenin aşırı kar hırsı yüzünden işyerlerinde, iş kazası denilerek iş cinayetlerine maruz kalıyor, onlarca, yüzlerce işçi aynı anda iş kazasında ölüyor. İşçi katliamı yaşanıyor. Bu iş cinayetlerine de işin fıtratında var deniliyor. Sosyal Devlet uygulamaları ortadan kaldırılmaya, unutturulmaya çalışılıyor, örgütlü toplum yok edilmek isteniyor. İşçilerin hak alma mücadelesinde elinde tek silah olan Grev hakkı Bakanlar Kurulu kararı ile elinden alınıyor. Bu izlenen politikalarla ülkemizin geleceğine ipotek konulmak istenmektedir” dedi.


Sermaye kesiminin hükümet eliyle işçilere karşı yeni saldırı hazırlığında olduğunu iddia eden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması için hazırlanan tasarı ilgili komisyonda kabul edildi. Mecliste görüşülmeye başlanacak. Aynı şekilde evden çalışma, uzaktan çalışma gibi uygulamalarda yeniden düzenleniyor. Amaç sendikasız, örgütsüz güvencesiz sömürü düzenini pekiştirmek. Şikayet ettiğimiz taşeron uygulamasını bile aratacak bir iş ilişkisi düzenleniyor.Çalışanlar ücretli kölelik düzenine mahkum edilmek isteniyor.Bunun yanı sıra hedeflerinde kıdem tazminatları var. Kıdem tazminatı hakkının budanması, yarıya indirilmesi ısıtılıp, ısıtılıp işçinin karşısına çıkartılıyor. Algı yönetimi yapılıyor. Kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor, bu hak kuşa çevrilmek, sınırlandırılmak isteniyor.”

Öte yandan basın toplantısında işçiler sık, sık ‘Zafer kazanan emekçilerin olacak, Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, Tazminatlar hakkımız söke, söke alırız, Direne, diren kazanacağız’ sloganı attı.

Basın açıklamasının ardından sendika başkan ve işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.