Adana’nın sosyal yaşam ve alışveriş merkezi Ziyapaşa Bulvarı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde uçak sürprizi kent halkına şaşkınlık yaşattı. Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme ve Koruma Derneği, “Türk Kadınına Saygı’ temalı kutlamada, bulvara tek pervaneli uçak yerleştirip, canlı mankenle ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen’i andı. İlgi çekici kostümleri ve makyajlarıyla 10 kişilik dans grubu da Venedik danslarıyla mağazalar, restoranlar önünde gösteriler yaparak, kutlamayı renklendirdi.

SIRA DIŞI KUTLAMA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Davutlar Havacılık’ın bağışıyla getirilen tek pervaneli uçak, Rolex Mağazası önüne vinç yardımıyla yerleştirildi. Ziyapaşa Bulvarı’nda en prestijli markaların satışa sunulduğu mağazalarda alışverişe çıkan, seçkin yeme-içme mekanlarında ziyafet çeken Adanalılar, karşılarında gerçek bir uçak görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kaldırıma konulan uçağın önünde dönemin pilot kıyafetini giyen, gümüş görünümlü canlı manken, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen’i tasvir etti. Türk Kadınına Saygı temalı kutlamada Kuvayi Milliyeciler de Sabiha Gökçen’in fotoğrafının önünde ellerindeki Türk Bayrağı ile nöbet tuttu. Bir kadın Kuvayi Milliyeci, meraklı ziyaretçilere merhum Sabiha Gökçen’in fotoğraflı özgeçmişinin yer aldığı bröşürler dağıttı. Sabiha Gökçen’i tasvir eden canlı mankeni izleyip, uçak önünde fotoğraf çekilerek, selfie yapan Adanalılar, sosyal medyada paylaşımlar yaparak, duygu ve düşüncelerini dünyaya yansıttı.

DANS GRUBU İTALYAN RÜZGARI ESTİRDİ

14 Şubat Sevgililer Günü’nde İspanyol danslarıyla karnaval havasını yaşayan Ziyapaşa Bulvarı’nda bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için İtalyan rüzgarı estirildi. Gün boyu devam eden Türk Kadınına Saygı temalı etkinlikte 10 kişilik dans grubu Ziyapaşa Bulvarı, Şinasi Efendi Caddesi ve Mithat Saraçoğlu Caddesi’ni hareketlendirdi. Birbirinden renkli kostümleri ve makyajlarıyla kaldırımlarda boy gösteren dans grubu, Venedik dansları sergiledi. İnsanın kanını kaynatan müziklerin yankılandığı Ziyapaşa Bulvarı’nda Venedik danslarını Adanalılar ilgiyle izledi. Sempatik dansçıların arasına karışıp, eğlencenin keyfini çıkaran Adanalılar, kameralı cep telefonlarıyla bu anları ölümsüzleştirdi.

8 MART’TA KURTUŞUN KADIN KAHRAMANLARI ANILACAK 

Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme Derneği Başkanı Naci Sezgek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü farklı ve anlamlı bir tema ile kutlama düşüncesine yoğun ilgi gösteren Adanalı hemşehrilerine teşekkür etti. Naci Sezgek, “Türk Kadınına Saygı temalı kutlamamızda ilk kadın pilotumuz olan Sabiha Gökçen’i saygıyla andık. Uçağı getirmemizdeki amaç, sadece tamamlayıcı unsur olmasıdır.  8 Mart Çarşamba günü yapacağımız etkinlikte de Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından Nene Hatun, Şerife Bacı, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş ve Adanalı Tayyare Halime Hanım’ı yine canlı mankenlerle tasvir edip anacağız. Kadın kahramanlarımızı anlatan broşürler dağıtacağız. Bu etkinliği de Kuvayi Milliyecilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz.  Tüm Adanalıları, 8 Mart günü Ziyapaşa’ya davet ediyoruz” diye konuştu.