Fatih Polis Lokali’nde verilen akşam yemeğine Vali Hüseyin Avni Coş ve Eşi Hanımefendi Aylin Coş’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Emniyet Teşkilatı Mensupları, Şehit Aileleri ile Gaziler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, organizasyonu düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ettiğini dile getirip, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şehit Aileleri ve Gaziler ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Vali Coş, Polis Haftası vesileyle güvenlik, huzur ve ülkenin bölünmez bütünlüğü için gece gündüz demeden fedakârca çalışan emniyet teşkilatının mensuplarına şükran duygularını ifade ettiğini belirtip; “Büyük Atatürk ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ diyor. Polis teşkilatı da üstlendiği önemli görevi en iyi şekilde yerine getirip, hatta bu uğurda Şehitler, Gaziler vermiştir” dedi.

Ülkede huzur içerisinde Türk Polis Teşkilatı'nın kutlanmasına vesile olan başta Şehitler olmak üzere herkese teşekkür ettiğini vurgulayan Vali Coş, “Polis teşkilatımızın bu günlere ulaşmasında emeği geçen bütün teşkilat mensuplarını takdir ediyor, daha nice Polis Haftalarına huzur ve esenlik içerisinde sevdiklerinizle beraber uluşmanızı Yüce Allah’tan diliyorum. Vefat eden emniyet teşkilatımızın mensuplarını şükranla anarken, emekli olan teşkilat mensuplarına sağlıklı uzun ömür diliyorum. En büyük teşekkürü ise polis teşkilatımızın başarısı için ellerinden gelen desteği esirgemeyen değerli aile efratları hak ediyor, onlara da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Coş’un konuşmasının ardından başta Şehitler olmak üzere vefat eden tüm emniyet mensupları için dualar edildi.

Vali Coş ve Eşi Aylin Coş, gecede Şehit aileleri, Gaziler ve onların çocuklarıyla sohbet edip, yakından ilgilendi.