Tek liste halinde gidilen ve Yaklaşık 107 Delegenin oy kullandığı kongrede Mevcut Başkan Ali Uçaratik tekrar Şube Başkanlığına seçildi.

Divan Başkanlığını Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Atmaca’nın yaptığı Kongre Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Türk Sağlık-Sen Adana 2 nolu Üniversite Şube Başkanı Ali Uçaratik,Türkiye Kamu Sen olarak 1992 yılından itibaren’’ilkemiz önce Ülkemiz’’ diyerek çıktığımız bu kutlu yola bugünlere geldiklerini söyledi. Uçaratik,Türk Eğitim Sen olarak 2001 yılından buyana yetkili olduğu Üniversitemizde geçtiğimiz dönemlerde sendikaların faaliyet alanları ve bağlı iş kollarındaki yeni düzenlemeden sonra Türk Sağlık Sen il temsilciliği kurulmuştur.Ocak ayından itibaren üye çalışmalarına başlamış çok kısa bir sürede Şube olacak sayıya ulaşmıştır.Sendika genel Merkezimizin geçici şube yetkisi verdikten sonra 457 üye sayısı ile karşınıza çıkmış bulunuyoruz’’ dedi.

Her seçimi yeni bir başlangıç olarak gördüklerini kaydeden Uçaratik,Her seçim bizim için sendikal mücadelemizde yeni bir dönem,bayrağımızı yeni bir zirveye dikmenin ilk adımıdır.Bugün burada Türk Sağlık Sen iradesinin gücü bizim yeni yol haritamızı çizecek ve bizde delegemizin açtığı bu yolda ilerleyeceğiz Bu yolda Hedefimiz Adana da Üniversite hastanesi,tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesinde yetkili sendika olmaktır.Adana 2 Nolu Üniversite şubesi olarak sendikamızı daha yükseğe taşımak için elimizden geleni yapacağız’’ şeklinde konuştu.

Türk Sağlık Sen olarak her türlü zorluklara rağmen büyümeye ve güçlenmeye devam edecekleri sözü veren Uçaratik sözlerini şöyle tamamladı. Üniversitede faaliyet alanlarımız içerisinde yoğun bir çalışma ile Türk Sağlık-Sen’in çalışan üreten hak ettiğini mutlaka alan ve çalışanların gözdesi bir sendika yapmaya çalışacağız’’açıklamasını yaptı.

Divan Başkanı Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Kürşat Atmaca, ise yaptığı konuşmasında Türkiye genelinde 6 Üniversitede de örgütlendiklerini belirterek Kongrelerin ilk ayağı olan Adana’da başlattıklarını söyledi. Adana Türk Sağlık Sen 2 nolu Şubesinin çiçeği burnunda bir sendika olduğunu hatırlatan Atmaca, Kısa zaman içerisinde Üniversitede Şube Kurulması yönünde yeterli sayıyı elde eden Sendika yöneticilerine teşekkür etti