Adana Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihleri arasında "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla yapılacak festivalin tanıtımı, İstanbul Beşiktaş’ta yapıldı. Tanıtıma,  Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Oda Başkanları, Festival düzenleme komitesi ile STK temsilcileri katıldı.


Toplantıda konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Adana derin tarihi coğrafi ve stratejik konumuyla geçmişten bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'nun ve dünyanın en eski yerleşim yerlerden biridir. Hiç kuşkusuz bu tarihsel derinlik birçok kültürel zenginliği beraberinde getirmektedir. Bu kültürel çeşitliliğin en önemli unsurlarından biri de yemek kültürüdür. Bilindiği üzere bugünün dünyasında geleneksel mutfaklar ön plana çıkmış durumdadır. Tüm isim yapmış şefler geleneksel mutfaklarda pişirme teknikleriyle bilinmektedir. Geleneksel mutfağımıza ait değerlerin ön plana çıkarılması ve gastronominin önemli sektörü haline dönüşmesi ise ülkemiz ve ilimiz ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir. Festival süresince Adananın en yerel ve en geleneksel mutfak kültürünü ülkemize ve tüm dünyaya tanıtacağız" dedi.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da "Adana'da lezzet festivali yapılmaması bizim eksiğimizdi. 500-600 çeşit lezzetin bir arada olduğu, göçün birleşim noktası olan Adana'da bir lezzet festivali olmaması ciddi bir eksiklikti. Adana lezzetleri bir hastalıktır. Uzun süre Adana kebap ile anılırdı. Adana'nın lezzet konusunda kebaptan ibaret olmadığını da gelen ziyaretçilerimiz görecektir. Bu sene ziyaretçi sayımızın da artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.