Mevcut Başkan Mustafa Barutçu’nun aday olmadığı genel kurula Tuncay Özbek’in hazırladığı liste ile gidildi. Genel Kurula Türk-İş Genel mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, KKTC Türk-İş Temsilcisi Ahmet Çaluda, Kamu-İş Genel Danışmanı Hasan Değirmencioğlu, Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, Genel Sekreter Erdoğan Özkan, Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyol, Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ile Türk-İş’e bağlı sendika başkanları Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Kilis’den gelen delegeler ile çok sayıda davetli katıldı.

Divan Başkanlığını Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Sekreteri Tevfik Özçelik’in yaptığı Genel Kurul’da kısa bir konuşma yapan Yol-İş Sendikası Adana eski Şube Başkanı Mustafa Barutçu, “Sendikacılık demek çile demektir. Sendikamıza bağlı çalışanların emeklerinin karşılığı elin terleri kurumadan almaları için ben ve arkadaşlarım çok mücadele verdik. Ben ekip adamayım, sayın Genel Başkanımız beni göreve layık gördüğünde hep bir adım arkasında yer aldım bundan sonra da olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Türk-İş Genel mali Sekreteri ve Türkiye yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar ise yaptığı konuşmada örgütlenmede yaşanan sıkıntılara değindi. Kamu’nun bittiğini söyleyen Ramazan Ağar, bundan sonraki örgütlenme çalışmalarında özel sektöre ağırlık vereceklerini ifade etti. Ağar, ayrıca önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılacak 3’ncü havaalanı inşaatında çalışanları üye yaparak Yol-İş çatısına alacaklarını sendikal haklarını savunacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Toplam 117 delegenin büyük bir çoğunluğunun oy kullandığı genel kurulda Tuncay Özbek, oyların büyük bir bölümünü alarak yeni başkan seçildi.

Türkiye Yol-İş Sendikası’nın Adana Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan Tuncay Özbek, Genel Sekreter Ali Şahan, Mali Sekreter Rıza Serin, Teşkilatlandırma Sekreteri Ömer Ulutaş ve Eğitim Sekreteri M. Ali Polat