Ziyaretinde, son 15 yıldır yok sayılan basın ve ifade özgürlüğünün, OHAL’in yasakçı, baskıcı ve sansürlü döneminin, hukukun üstünlüğüne, parlamenter demokrasiye ve Cumhuriyet’e vurulan darbelerin vatandaşı “ADALET” arayışına ittiğine ve bu arayışın 15 Haziran 2017 günü Ankara Güvenpark’ta başladığına değinen Elif Doğan TÜRKMEN, Adalet arayışında olan her bireye katılım çağrısı yaptı.

ADİL BİR DÜZENDE YAŞAMAK HER VATANDAŞIN HAKKI

Adalet’in bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşın her biri için gerekli olduğunu söyleyen Elif Doğan TÜRKMEN, kişiye göre imtiyaz olmayacağının, adil bir düzende yaşamanın her vatandaşın insan olmaktan doğan doğal hakkı olduğunu kaydetti. 

ADANA’NIN CESUR VE KARARLI HALKI ÜLKENİN HUZUR VE GÜVENİNE SAHİP ÇIKMALI

Cumhuriyeti ve değerlerini, hak ve özgürlükleri savunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da ve her türlü şartta, bu değerlere, kararlılıkla sahip çıkmaya ve mücadeleye devam edeceğinin altını ısrarla çizen TÜRKMEN, tarih hukuku hiçe sayanları değil, adalet yolunda cesaretle yürüyen adalet sevdalılarını yazacaktır. Özellikle Adana’nın cesur ve kararlı halkından, ülkenin huzur ve güvenine sahip çıkmak adına “Adalet Yürüyüşü”nde yerini alarak sesini duyurmasını istedi.

ÖZLEDİĞİMİZ TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Demokratik, özgür, laik, hukukun üstün kılındığı, barış refah ve huzur ortamının sağlandığı, hapiste tek bir gazetecinin kalmadığı, tüm emekçilerin emeklerinin karşılığını aldığı, tam ve gerçek demokrasi ile kardeşçe huzur içinde yaşanan bir Türkiye’nin hayal olmadığını belirten Elif Doğan TÜRKMEN, “özlediğimiz Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. 

9 TEMMUZ PAZARTESİ MALTEPE’DE HERKES İÇİN ADALET ARAYIŞINDA BULUŞALIM

Bu nedenlerle tüm halkımızı 9 Temmuz 2017 Pazartesi günü İstanbul Maltepe sahilde buluşmaya davet ediyor, Adana’dan bu tarihi mitinge katılmak isteyen sevgili hemşerilerimin CHP İlçe Başkanlıkları ile irtibata geçmesini önemle rica ediyorum.