Seyhan Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’da katıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkenin bağrından çıkan ve gerçekleri söyleyip yazdıkları için katledilen aydınların ve gazetecilerin tükenmeyeceğini söyledi.  Başkan Karalar, “Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı bunların hepsi doğruları savundukları, konuştukları zaman halkı etkiledikleri için katledildiler. Aslında bugün onların neden öldürüldüğünü biraz daha iyi anlıyoruz. Milletin saygı duyduğu, sözünün dinlediği insanlar kalmasın ki televizyondaki şaklabanlar ne söylerse söylesin ona inanan halk yaratmaya çalışıyorlar. Çok rahat olduklarını sanıyorlar. Artık Uğur Mumcu’lar, Çetin Emeç’ler Ahmet Taner Kışlalı’lar olmaz sanıyorlar. Bu ülkenin bağrından nasıl bunlar çıkmışsa, nasıl Mustafa kemal Atatürk’ü vermişse bu toplum, bu halk yeni Kemalistler yeni Uğur Mumcu’lar muhakkak ve muhakkak yaratacaktır” şeklinde konutu.

Uğur Mumcu’yu özlemle andıklarını belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, özgürlük mücadelesi veren, ilkeli, gerçekleri korkmadan yazabilen gazetecilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Barut, “Karanlık güçler tarafından kalleşçe katledilen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Uğur Mumcu’yu özlemle anıyoruz. Uğur Mumcu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlayan aydınlanma devriminin yılmaz savunucularındandı. Cumhuriyeti ve cumhuriyet devrimlerine yönelik saldırıların doruk noktasına ulaştığı şu günlerde; cumhuriyeti yıkıp yerine diktatörlük rejiminin getirilmek istendiği şu günlerde gerçekleri korkmadan cesurca, özgürce, ilkeli, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren gazetecilere, aydınlara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından anma etkinliği Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan bir film gösterimi ve müzik dinletisi ile devam etti.