Yıllardır İstanbul Taksim Meydanı’ndaki kutlamaları televizyon ekranlarından gıpta ile izleyen Adanalılar bu kez Taksim’i gölgede bırakan bir coşkuyla, yeni yıla hep birlikte “Merhaba” demenin tadını yaşadı.
Genci-yaşlışı binlerce vatandaşın akın ettiği Uğur Mumcu meydanında toplanan kalabalık Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mükemmel organizasyonu ile sabahın erken saatlerine kadar eğlendi.
Adana Büyükşehir Belediyesince Uğur Mumcu Meydanı’na 15 metre yüksekliğinde 52 basamaklı çam ağacına benzetilen koni şeklindeki yılbaşı ağacı yerleştirildi.
Toplam 2 bin 700 kırmızı çiçekle donatılan dev yılbaşı ağacının üzerine de 2012 yılını simgeleyen ‘kayan yıldız’ konuldu. Saat:22.00’dan itibaren binlerce Adanalı meydana akın ederek Canlı DJ performansının müzikleri eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Adanalıların yeni yıla mutlu girmeleri için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Adana Büyükşehir Belediyesi, Canlı DJ performansının yanı sıra, suni kar yağışı, lazer ve havai fişek gösterileri ile yine Büyükşehir Belediyesinin bandosunun seslendirdiği hareketli müzikler ile Adanalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Hiç bir tatsızlığın yaşanmadığı coşkulu gecede yeni yıl için geri sayım ise tek kelimeyle ve kelimenin tam anlamıyla mükemmel oldu. Binlerce Adanalı hep beraber  2013’e coşku, sevinç ve yepyeni umutlarla girdi.