Mimar Sinan açık hava tiyatro salonunda yapılan etkinlik,birlik ve beraberlik havası içerisinde gerçekleştirildi.Grup Göktürkler,Atilla Yılmaz ve Osman Öztunç konseri ile geceye katılanlar unutulmaz anlar yaşadı. Zafere Yürüyüş gecesine 10 bin kişi katıldı.

Yıllardır böyle bir konsere ve ortama hasret olan Adanalı Ülkücüler,gönüllerince eğlendi.8 Haziran genel seçimleri öncesi Zafer ve başarı sözü verdiler.

Etkinliğe; Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz,MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili adayı Mevlüt Karakaya, MHP MYK üyesi ve Adana Milletvekili Muharrem Varlı,MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz,Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular,Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve Milletvekili adayları katıldı.

Zafere yürüyüş gecesine katılan Adanalı vatandaşların mutlulukları gözlerden kaçmadı. Vatandaşlar; böylesi bir geceyi düzenlediği için Adana Ülkü Ocaklarına teşekkür etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Yunus UZUNLULAR yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

Yunus Uzunlular: Bu gece ayağa kalkışın,zafere yürüyüşün,şahlanışın gecesidir

Bu gece öyle afâki ve sıradan bir gece değildir! Bu gece;‘bir’ olmanın, diri olmanın gecesidir!Bu gece, dün ‘bir’ olduğumuz gibi bundan sonra da ‘bir’ olacağımızı; Tüm çukurovaya ilan etmenin gecesidir.Bu gece ;Türk milliyetçilerinin, yörükler,avşarlar diyarı, hareketin kalesi Adana dan tüm dünya’ya ilan ettiği,ayağa kalkışın,zafere yürüyüşün,şahlanışın gecesidir.
Öyle ki,buradan yükselen ses
Sultan Alparslan’ın Malazgirt’ten,
Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’dan ,
Gazi Mustafa Kemal’in Samsundan,Cennet mekan başbuğumuzun ve Taş medreselilerin zindanlardan ,tabutluklardan çıkarak bu mübarek vatan toprağı için verdiği mübarek bir sestir.!
Bu ses, Mazlumlar yanında Yunus ,Zalimler karşısında Yavuz ,Manayı maddeye değişmiş, münâfıklar karşısında iman dolu tavrıyla ,Onurlu ve şuurlu duruşlarıyla ; ‘’ben Türk’üm’’ diye haykıranların sesidir…!


Bu ses;Şahsi ihtiras ve menfaatlerini bir tarafa bırakıp önce ülkem ve milletim sonra partim diyebilen Hareketin LİDERİ DEVLET BAHÇELİ BEYİN İZİNDE SAPMADAN YÜRÜYENLERİN SESİDİR.
Bu ses;Şehitlerimizin kemiklerini sızlatıp firavunlaşanların değil, bir kuru ekmekle bir bardak çaya şükredip davamdan vazgeçmem diyen yiğitlerin sesidir.
Bu ses, Şahsiyetlerini göklere çıkarırken ülkücü kardeşlerine hor bakanların değil, ‘’ülkücü ülkücünün öz kardeşidir’’ diyenlerin sesidir.
Bu ses;
Bölücü şer odaklarına kulaklarını tıkayıp gaflet uykusuna yatanların değil, dimdik ayakta durup İ’lâ-yı Kelimetullah için can verenlerin sesidir.
Bu SES; 5 Ocak 1968 de, iftardan sonra Ankara Site Yurdunda hain eller tarafından kurşunlanarak Şehit edilen İLK şehidimiz RUHİ KILIÇKIRAN’dan Eğe üniversitesinde Bölücü canavarlar tarafından vurulup Şehit olan son yiğidimiz FIRAT ÇAKIROĞLU’NUN SESİDİR.

Yunus UZUNLULAR Liderimiz Devlet Bahçeli’yi başbakan yapmak için elimizden geleni yapacağız.

Bu manevi ruh ve iklim çercevesinde 8 Haziran’da Liderimiz Devlet Bahçeli’yi başbakan yapmak için elimizden geleni yapacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Gecemize katılan ve şeref veren herkese selam ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Daha sonra söz alan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ise şunları söyledi

“Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler adeta yüreğimizi dağlamakta, içimizi acıtmaktadır. Açılım ihanetiyle başlayan süreç, başta Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere Ülkücü Hareket’in tüm öngörü ve uyarılarına rağmen devam ettirilmiştir. Vatan hainleri için bayraklarımızı yerlerinden indirmek, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün heykellerini yerlerde sürüklemek artık eylemlerin bir parçası olarak görülmeye başlamıştır. Türkiye bu hale nasıl gelmiş veya getirilmiştir? Askeri karargahın içindeki Türk bayrağı indirilmiş, adeta kanlar dökülerek yazdırılmış ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazıları dağlardan, taşlardan sildirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içerisinde devletimizin adı dahi devletin hafızalarından yok edilmeye çalışılmaktadır. İktidarın da göz yumduğu vatan hainleri son olarak Bingöl’de şehrin ortasında Emniyet Müdürümüze ve kahraman polislerimize saldıracak kadar cesaretlenmiştir. Binlerce vatandaşımızın katili olan bir caninin annesinin adı okula verilmiş, devlet buna sessiz kalmıştır. Bu acı hadiseler Ülkücü Hareket tarafından yakından takip edilmektedir.

Ülkücüler devlet yönetmeye, milletine hizmet etmeye taliptir

Milletimiz ve devletimiz adına yaşanan tüm bu gelişmelerin muhasebesi gerektiğinde elbet yapılacaktır. Bu olaylar çerçevesinde bizi kavgaya çekmek, bölünme yolunda kurdukları hayalleri daha çabuk gerçekleştirmek isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır. Az önce vurguladığım üzere Ülkü Ocakları kendini ilim ve kültür yuvası olarak tanımlar. Bu nedenle hiç bir şart altında çatışmaya, kavgaya buna benzer hadiselere alet olmayacak, vatanımızı müdafaa mecburiyetine düşmediğimiz müddetçe olayların içinde bulunmayacağız. Sokaklarda olmayacağız. Kuru gürültülere pabuç bırakacak ve çapulculara karşı geri adım atmayız. . Ülkücüler devlet yönetmeye, milletine hizmet etmeye taliptir. Devletimizin ve milletimizin bekası için üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve gerektiğinde yapacağız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün ve devletimizin bekasının korunması adına ihanete bulaşmamış olmak kaydıyla her vatandaşımız kutlu sancağımız altında toplanmaya davet ediyor, Çanakkale ruhuyla aynı safta buluşmaya çağırıyoruz. İnanıyorum ki Adana’da önümüzdeki seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’ne yetki verecek, kuruluş felsefemiz olan Türk Milliyetçiliği fikriyatını yeniden iktidara taşıyacaktır.” dedi

Konuşmaların ardından sırasıyla sahneye ilk olarak Grup Göktürkler,sonra Atilla Yılmaz ve en son Osman Öztunç çıktı.