Kültür Evinin açılışından önce TOKİ tarafından yaptırılan 848 sosyal konutun anahtar teslim törenine katılacak olan Bakan Çelik şehrin refah ve ekonomisine katkı sağlayan vergi rekortmenleri ve işadamlarının ödüllerinin verileceği ’’Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’’ ne katılacak.

Yüreğir de zihinsel dönüşüm için büyük önem verilen Kültür Evleri’nin Adana’nın Bakanı tarafından açılacak olmasının bizim için büyük bir onur olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘ Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik tecrübesi ve enerjisiyle Adana’mızın büyümesine, gelişmesine önemli çok önemli katkı sağlayacaktır. Altıncısının açılışını yapacağımız Ulubatlı Kültür Evi’ni Sayın Bakanımız Ömer Çelik açacaklardır. İnsanlarımızın eğitilmesine, meslek sahibi olmasına vesile olan bu Kültür Evlerimiz birer bilgi yuvalarıdır. Bu bilgi yuvalarımızdan binlerce insanımız faydalanmaktadır.  5 adeti faaliyette olan Kültür Evimizi görev süremiz sonuna kadar 10 adete çıkarmak istiyoruz’ şeklinde konuştu.

Hizmete açılan Kültür Evlerinin açılışları 19 Mayıs Ahmet Yesevi ve Kiremithane Yunus Emre Kültür Evlerini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Köprülü Mehmet Akif Ersoy Kültür Evini Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yamaçlı Mevlana Kültür Evini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Levent Çetin Topçuoğlu Kültür Evini ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından yapılmıştı.