“Sarıçamlı Balkanlıları Balkanlarla Buluşturuyor” projesi kapsamında daha önce belirlenen ve Sarıçam İlçe Belediye binası önünde toplanan Bulgaristan’a gidecek ekip ile yolculuk öncesi bir araya gelen Bilal Uludağ, böyle bir etkinliği düzenlemekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirti. Uludağ,””Sizleri orada bulunan akrabalarınızla buluşturmak istedik. Koca Yusuf Güreşleri de buna vesile oldu. Gönül isterdi ki daha fazla vatandaşımızı gönderelim. Ata topraklarınızı uzun yıllar sonra görmeniz önemli. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

KOCA YUSUF MÜZESİ AÇILACAK

Sarıçam Balkan Türkleri Derneği Yardımlaşma ve Kültür Derneği ise yolculuk öncesi açtıkları pankart ile Balkanlarla hasreti bitiren Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından ise Bilal Uludağ, Bulgaristan’a gidecek olanlarla tek tek tokalaşarak hayırlı yolculuklar diledi. 4-9 Eylül 2015 tarihleri arasında Bulgaristan’da kalacak olan ekip çeşitli etkinliklere katılacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve bazı ilçe Belediye Başkanları ve bürokratların da katılımı ile Bulgaristan’ın Deliorman bölgesinde Şummu’ya bağlı Karalar Köyünde cihan pehlivanı Koca Yusuf’un doğup büyüdüğü evin restore edilip hemen yanında da müze haline getirilmesi için temeli atılmıştı. Başkan Uludağ’ında katılacağı Koca Yusuf’ın restore edilen evi ve yapılan müzenin açılışı 06.09.2015 Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ve beraberindeki heyetin katılımı ile yapılacak ve ardından yağlı güreşler izlenecek.