Adana Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile TÜYAP Fuar Alanı'nda etkinlikleri çerçevesinde 'Hz. Peygamberin Hayatı' konulu umre ödüllü siyer yarışma finali yapıldı.

İl Müftülüğü tarafında görevlendirilen jüri üyelerinin yarışmayı değerlendirmesi sonucunda 24 sorudan 17'sine doğru cevap vererek umre ödülü kazanan Tülay Akıncı ailesi kazandı. Akıncı,"Her şeyden öce çok mutluyum. Ödül çok güzel, Rabbim hayırlısı ile gidip gelmeyi nasip eder İnşallah. Sınava gece gündüz yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bizlere bu fırsatı veren Kutlu doğum kutlama komitesine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın sunuculuğunu Ramazan Ümit Şimşek yaptı. Programda Prof.Dr. Ümit Meriç, 'İnsanlık Onuru' konulu bir konferans verdi. Programa ev sahipliği yapan Sarıçam İlçe Müftüsü Murat Demir ve Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin yaptığı açılış konuşmalarından sonra  'Dünyayı değiştiren Kutlu Doğum' isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Ertuğrul Erkişi okuduğu ilahiler, ezgiler, nat-ı şeriflerle salonu dolduran yaklaşık 4 bin kişiye duygu dolu anlar yaşattı.

 Kutlu Doğum etkinliklerinin yapıldığı fuar alanında gün boyu, yarışmalar, hat ve ebru sergisi ile kermes düzenlendi.