Başkan Ünal; Basına ve halka açık gerçekleştirilen toplantıda 3 yıllık hizmet süresi içerisinde yapılan çalışmaları anlatırken  , aynı zamanda yapılan çalışmaların neden sürekli önünün kesildiği ve yapacakları çalışmaları anlattı .
Başkan Ünal ;  yönetime geldikleri gün Karataş’ta sosyal belediyecilik sistemi oturtarak halkın arasında şeffaf yönetim anlayışı ile hizmet etme mücadelesi verdiklerini ,bu mücadele sırasında halk ile birliği ve bütünlüğünü zedelemek isteyenlerin,  Belediye ve şahsı üzerinden prim sağlamak çabaları  sebebi  ile bazı çalışmaların sekteye uğratıldığını söyledi .

Halkın sorularını da halka ve basına açık gerçekleştirilen toplantıda dinleyen Başkan Ünal ; Karataş Belediyesinin şeffaflığı ve halkın sorunlarına duyarlılığını açık yüreklilikle göstererek ,partili bir belediye başkanı olarak değil Karataşlı kimliğimiz ile bizleri seçen partili partisiz tüm halkımızın desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını ortak amacın Karataş’ın geliştirilmesi olduğunu sözlerine eklediler .

Toplantıya Katılım gösteren CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de söz alırken Karataş’ın doğa harikası bir ilçe olduğunu ve turizmden hak ettiği payı  kısa süre içerisinde alması ve merkez idare tarafından Karataş a şaşı bakılmaması gerektiğini belirterek Başkan Ünal’ı  açık ve şeffaf  yönetim anlayışı sebebi ile kutlarız dedi.
Toplantıda söz alan Karataş MHP İlçe Başkanı Mete Başçı Karataş için yapılacak her çalışmada  Başkan Ünal’a desteklerini dile getirirken MHP ilçe yönetimi olarak ilçemizin gelişmesi için yapılan her çalışmada destekçi olduklarını belirttiler .
Halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantı ya gösterilen ilgiye teşekkür eden başkan Ünal; halkımız için  mücadelemiz ve azmimiz  ilk gün ki şevk ile devam ederken ,sizlerden aldığımız güç ve enerji ile  ilçemizin geleceğini çizmeye yeni projeler ve çalışmalar ile devam edeceğiz dedi .