Çukurova Üniversitesi, Adana’da faaliyet gösteren sanayi işletmeleriyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde AÇS ile yürütülen görüşmelerde sona gelinerek, işbirliği kapsamında ele alınacak konular masaya yatırıldı.

AÇS ile Yapılacak Çalışmalarla İlgili İlk Toplantı Yapıldı
Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’nün Üniversite-Sanayiişbirliği kapsamında başlatıp yürüttüğü ve Adana Çimento AŞile ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı arasında devam edençalışmalar çerçevesinde, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selahattin Serin, Kimya Bölümü Başkanı Prof.Dr. Sultan Giray, Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ramazan Esen, Prof. Dr. Birgül Yazıcı, Prof. Dr. Bilgehan Güzel ve Doç. Dr. Emel Yıldız’ın katılımıyla toplantı yapıldı.

Toplantılar Periyodik Devam Edecek
Fen-Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, işbirliği kapsamında yer alacak konular belirlenmeye çalışılırken,  Kimya ve Fizik Bölümünün sahip olduğu altyapı ve akademik kadroların çalışma konuları incelendi.Konuyla ilgili açıklama yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin, çimento sektörü için yeni açılımlar planlanıp hayata geçirmek adına,toplantıların periyodik olarak devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Serin, karşılıklı yürütülecek çalışmalarla çok daha etkin ve yararlı sonuçlar elde etmeyi beklediklerini ifade etti.