HAYATIN HER DÜZEYİNDE ADİL VE EŞİT KONUMA SAHİP OLMALIYIZ

Adana Seyhan Otelinde düzenlenen BPW Adana Kulüp Üyeleri ile davetlilerin katıldığı söyleşinin açılış konuşmasını yapan Uluslar arası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu(BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, BPW’nun kuruluşu hakkında yaptığı kısa bilgilendirme yaparak 1930 yılında Dr. Lena Madesin Phillips tarafından  Cenevre’de kurulduğunu, 8 yıldır Türkiye de, 4 yıldır da Adana da faaliyet göstermekte olduklarını belirterek BPW’nun Birleşmiş Milletlerin en sağlam danışmanlarından biri olduğunu söyledi.

Katlav,”Bizler dünyanın en büyük kadın organizasyonu olan bir grubun içerisindeyiz. Daha istikrarlı ve barışçıl bir dünya için, kadın ve erkek eşitliği saygısına dayanan, sosyal hayatın her düzeyinde ve alanında adil ve eşit bir konuma sahip olmak hedefindeyiz. Bu duygu ve çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşma arzusundayız. Her toplantımızda farklı konuk ve konularla bilgilendirme toplantıları yapıyoruz ve bunu sürdüreceğiz.  Bu gün Artıhayat Dergisi ile birlikte düzenlediğimiz bu toplantıda Adanalı ünlü modacı Emre Erdemoğlu bizlerle olacak, giyim konusunda doğru bildiğimizi sanıp, yaptığımız yanlış seçimler konusunda uyarılarda bulunarak, modada gelişen ve değişen yenilikleri bizlerle paylaşacaktır. Dünyadaki moda devlerinin kapılarını zorlayan, Avrupa da ödüller alan Adanalı bir modacıyla birlikte olmaktan dolayı kendimizi çok şanslı görüyorum. Bu anlamda çok mutluyum” diye konuştu.

 

ADANA’DA HANIMLAR ŞIK GİYİNİYOR
BPW Başkanı Ayça Katlav Best Model Of Türkey 2012’nin  finalisti manken Kenan Demir ile podyumda yürütüp, katılımcı hanımlara da mini defile yaptıran, davetlilere de kendi giyimleri üzerinde olumlu tüyolar vererek katılımcıların keyifli dakikalar geçirmelerine neden olan Adanalı Ünlü Moda Tasarımcısı Emre Erdemoğlu, “Ben hem kadın hem erkek üzerine koleksiyon hazırlıyorum. A Plus müşteriye hitap ediyorum. Hanımlar bazen hata yapabiliyor. İş görüşmesine giderken optik renkler kullanabiliyor, koyu renk tercih edilmelidir. İtalya modanın başkenti ama İstanbul bu konuda çıtayı yükseltiyor. Koleksiyon hazırlamak ciddi bir süreç ama o koleksiyonu da hazırlamanız gerek. Hazırladığınız koleksiyondan satış yapamazsanız kan kaybedersiniz, markanız biter. Günümüzde kadınlar çalışıyor, üretiyor, kendi ayaklarının üzerinde duruyor. Giyimine kuşamına saçına makyajına da dikkat ediyor. Bu yüzden Adanalı çıtayı daha da yükseltiyor” şeklinde konuştu.
Katılımcıların merak ettiği soruların cevap bulmasının ardından BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Ünlü Modacı Emre Erdemoğluna teşekkür plaketi verdi.