Türk-İş’e bağlı tüm Sendika Başkanlarının katılımı ile gerçekleşen Başkanlar Kurulu’nda konuşan Türk-İş 4. Bölge temsilcisi Edip Gülnar’ın gündeminde 1 Mayıs, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma faciası ve 24 haziran’da yapılacak Erken Genel seçimler vardı. 
İlk olarak Hatay’da on binlerin katılımı ile gerçekleşen 1 Mayıs’a değinen Edip Gülnar, “2015’te Soma faciasına dikkat çekmek için Zonguldak’taydık, 2016’te birlik ve beraberliğimize vurgu yapmak amacıyla Çanakkale’ye gittik. Geçen sene ise demokrasi vurgusuyla Ankara’da yaptık 1 Mayıs’ı. Bu sene ise ulusumuzun meşru müdafaa hakkına dikkat çekmek ve Zeytin Dalı Operasyonu’na destek vermek amacıyla kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla 1 Mayıs’ı Hatay ilimizde kutladık. 1 Mayıs coşku ile kutlarken yapılan konuşmalarda işçinin kazanılmış haklarının korunması ve söz verilen vaatlerin sıkı takipçisi olacağımızı söyledik” diye konuştu. 
“İŞ CİNAYETLERİ SON BULMALI”
13 Mayıs 2014 yılında Soma’da yaşanan faciada  301 işçinin şehit olduğunu hatırlatan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, söyle konuştu: “Soma Faciası, yıllardır işçi kesiminin dile getirdiği, düzeltilmesi için çaba gösterdiği olumsuz çalışma koşullarının gündeme taşınmasını sağladı. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gerçekliğini ortaya döküp daha görünür kıldı. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında çok büyük ihmallerin bulunduğunu, çalışma şartlarının acımasız olduğunu ortaya çıkardı.
Soma maden faciasından sonra birçok yasal düzenleme yapıldı, kuralsız çalışan işverenlere önemli yaptırımlar getirildi. Ancak facianın 4. yılında üzülerek görmekteyiz ki kuralsız çalışma hala yaygınlaşmakta, işçiler iş kazalarında yaşamlarını kaybetmeye devam etmektedir.2017 yılında 2.006 işçi iş kazaları sonucunda yaşamını kaybetti. İşçilerin 453’ü inşaat, 385’i tarım, 272’si taşımacılık, 154’ü ticaret/büro, 116’sı metal, 93’ü madencilik, 89’u belediye ve 65’i enerji işkolunda çalışıyordu. Bilimsel araştırmalar, iş kazalarının yüzde 99’unun işyerlerinde gerekli önlemlerin alınması halinde ortadan kalkacağını söylemektedir. Ancak birçok işverenin işçi sağlığı ve güvenliği önlemelerinin bir maliyet unsuru olarak gördüğü bir ortamda, alınan önlemelerin yasal mevzuatın taleplerini karşılamak için göstermelik olduğu bir sistemde, kazalar artarak devam edecektir. Soma Faciası gibi olayların bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemler ve yapılması gereken politika değişiklikleri bir an önce yerine getirilmelidir.”
“ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN” 
Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısında 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine de değinen Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Türk-İş topluluğu olarak, bu zamana kadar her zaman demokrasinin ve seçilmiş iradenin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 24 Haziran’da vatandaşlarımız hür iradesini kullanarak sandık başına gidecek. Çıkacak sonuç ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.