Adana’da kafasını ranzaya çarptığı iddiasıyla hastaneye götürüldükten sonra ölen 5 yaşındaki Güler Aydoğdu'yu vücudundaki darp izlerinden 31 yaşındaki üvey annesi Filiz Özdemir'in öldürdüğü ortaya çıktı. 
Cumhuriyet Savcısı, tutuklanan üvey annenin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması için dava açtı. Davanın iddianamesinde, "Güler, yaklaşık 1 saatlik zaman diliminde uğradığı şiddetten öldüğü kabul edilmeli" dendi.
At yetiştiriciliği yapan 29 yaşındaki Gıyasettin Aydoğdu'nun eşi Aycan 2 yıl önce kanser hastalığından öldü. Aydoğdu, kızı Güler ile yalnız kaldı. Aydoğdu, kendisi gibi eşi trafik kazasında ölen 1 çocuklu Filiz Özdemir ile 1 yıl önce nikahsız olarak evlendi. Çiftin, 6 ay önce de bir bebekleri dünyaya geldi. 30 Haziran'da Gıyasetten Aydoğdu bir yakınlarını ziyaret için evden ayrıldı.
İDDİA: KAFASINI RANZAYA ÇARPTI
İddiaya göre, Filiz Özdemir, evde temizlik yapmak için bebeğini komşuya bıraktı. Kendi kızı B. sokakta, üvey kızı Güler de odada oynamaya başladı. Banyoyu temizlerken açık olan kapıdan Güler'in sırt üstü düştüğünü kafasını ise ranzaya çarptığını gördü. Koşup baygın haldeki Güler'i önce ayıkması için banyoda suyun altına tuttu, ayıkmayınca kucaklayıp sokağa çıkarak bulduğu bir araçla önce polikliniğe, durumunun ağır olması üzerine buradan Çocuk Hastanesi'ne götürdü.
VÜCUDUNUN HER YERİ EKİMOZLU
Doktorlar, şuuru kapalı halde hastaneye getirilen Güler'i muayene ettiklerinde vücudunda, kasıklarda, kollarda, gövde de darpı düşündürecek yaygın ekimozlar görünce durumu polise bildirdi.
GÜLER KURTARILAMADI
Küçük Güler sevkedildiği Numune Hastanesi'nde kurtarılamayarak öldü. Ölen talihsiz kızın vücudundaki ekimozlar üzerine üvey anne Özdemir, 'cinayet zanlısı' olarak tutuklandı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Güler'in ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamlayıp, üvey anne Filiz Özdemir hakkında Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi öldürme' suçundan dava açtı. Cumhuriyet Savcısı, üvey anne Özdemir'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
'ŞİDDET SONUCU KALBİN DURMASIYLA ÖLDÜ'
İddianamede, minik Güler'in şiddet sonucu kardiyak arrest (kalbin pompalama işlevinin durması veya bitmesi) nedeniyle öldüğü belirtildi. Henüz minik çocuğun kesin ölüm nedenini ile ilgili otopsi raporunun düzenlenmediği ifade edilen iddianamede, ölü muayene tutanağındaki doktor bilirkişi görüşünde, ".. başını ranzaya vurması sonrası baygınlık geçirdiği iddia edilen, ancak tıbbi belge incelemesinde kafada herhangi bir travmatik lezyon tanımlanamayan ve BBT'sinde temporal bölgede subdural hematom tanısı tespit edilen ve bu nedenle acil opera edilen kollarında ve bacaklarında eski ekomizları olan çocuğun sarsılmış bebek sendromu ön tanısı düşünülerek adli bildiriminin yapıldığı tespit edilmiştir" denildiği kaydedildi.
Ölümün minik çocuğun hastaneye götürülüşünden 3 gün sonra meydana geldiği, hastane öncesinde herhangi bir şiddete maaruz kalmış olduğuna dair bulguların bulunmadığı da belirtilen iddianemede minik Güler'in ölümünün nasıl gerçekleştiği ise şöyle anlatıldı:
'1 SAAT ŞİDDET'
"..özellikle tanık Aslı Aydoğdu'nun anlatımlarına göre, olay günü annesi ile birlikte ölenin evinden kendi evlerine gidip yaklaşık yarım saat sonra tekrar ölenin evine geldiğinde, şüphelinin ölenin banyo yaptığını söyleyerek, tanığın ölenle görüşmesini engellediği, tanık Aslı'nın buradan ayrılıp, kendi evine dönmesinden hemen sonra ölenin hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşılmış olması dikkate alındığında, ölenin yaklaşık olarak bir saatlik bir zaman dilimi içerisinde şüphelinin şiddet içeren eylemlerine maaruz kaldığının ve bu eylemlerinin sonucunda meydana gelen yaralanmaya bağlı olarak ölüm olayının gerçekleştiğinin kabul edilmesi gerekmektedir."
GÜLER'İN ÖLÜMÜNÜ OTOPSİ RAPORU AYDINLATACAK
Cumhuriyet Savcısının, adli raporlar, minik kızın vücudundaki darp izleri ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda açtığı davaya önümüzdeki günlerde başlanacak. Minik Güler'in üvey annesi tarafından mı öldürüldüğü yoksa başka bir nedenden mi öldüğü yaklaşık 2.5 ay sonra çıkacak olan otopsi raporuyla aydınlığa kavuşacak.
'GÜLER'İ ÇOCUKLARIMDAN AYIRMADIM'
Üvey kızını öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Filiz Özdemir ise, tutuklandığı mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmedi. Güler'i kendi çocuklarından ayırt etmediğini belirten Filiz Ö., "Benim Güler'i darp etmem, kötü muamelede bulunmam sözkonusu değildir. Güler hiperaktif bir çocuktur. Yerinde durmamaktadır. Yüksek yerlere çıkarak atlamakta veya düşmektedir. Mahalledeki çocuklar ile kavga etmekte karşılıklı olarak birbirlerini darp etmektedir. Vücudundaki ekimozlarda bundan kaynaklanmaktadır. Temizlik yaparken Güler düşüp kafasını ranzaya vurdu. Ben çocuklarımı hiçbirini diğerinden ayırmamaktayım" dedi.

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ