özellikle sanayi alanında çalışan firmalara ara elaman yetiştirilmesi amaçlanıyor. Açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanında Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi ile bazı il şube başkanları ile temsilcileri katıldı. Uygulama eğitim merkezinde iş makinası ve vinç operatörü, kaynakçı, hidrolik-pnömatik ustası, makina montajcısı ve bakımcısı, asansör bakımcısı, klima montaj ve bakımcısı, doğal gaz altyapı yapım kontrol personeli, ısıtma ve doğal gaz iç tesisat yapımcısı ve bacacı eğitimleri verilecek.

 
KARALAR: RUTİN BELEDİYECİLİK YAPARAK KENDİME BAŞARILI DİYEMEM

Adana’nın istihdam sıralamasındaki yerine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  temizlik yapıp, asfalt dökerek iyi belediye başkanı olunmayacağını söyledi. Başkan Karalar, “Biz ülkeyi yönetenler, önemli kurumların başında olanlar; ülkeyi yönetirken ya da mevcut kurumu yönetirken belediye gibi, oda gibi ülke gibi hissi davranmalılar. Sadece gösteriş için hizmet yapmamalılar o ülkenin, o beldenin eksiği neyse ihtiyacı neyse onu çıkartıp onun üzerine çalışmalılar. Ben geldiğim günden beri hep şunu söylüyorum; günlük işleri yaparak birkaç park yaparak asfalt dökerek gerçekten iyi belediye bay kanlığı yaptığımı saymayacağım. Biz kentin temel ihtiyaçlarına hizmet verebiliyorsak yapılanması kötü, trafiği, istihdamı kötü bir beldede ihtiyaçları giderip dönüştürebilirsek o kente hizmet yapabilmiş sayıyoruz. Hüseyin beye çok teşekkür ediyorum. Fikir babalarından biri o aslında bu işi için çok uğraştı. Bende sanayiciyim bu sıkıntıyı bende çekiyorum. Buraların kullanışlı, amaca hasıl olması gerekiyor. Adam aradığımda kaynakçı dökümcü bulamıyorum. 1 yılda bir elamın yetiştiriliyor. 3 bin lira aylık masraf ederek adam yetiştiriyoruz. 1 elaman 1 yılda yetişiyor ama 1 yıl sonra başka yere gidiyor. Ülkede ciddi işsizlik var. Sanayici, esnaf işçi bulamıyor. Ciddi bir ara eleman eksikliği bar bu sanayi sitesi 2 bin civarında esnafın olduğu 20 bin insanın çalıştığı bir merkez. Her üretim, her üretimhane ülkenin milli gelirini arttıran bir müessesedir. Bu tür yerlerin gelişmesi için biz elimizden geleni yaptık, yapacağız” şeklinde konuştu.


ÇAKAR EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çakar, “1Nisan’da temelini attığımız ve açılışını birlikte yaptığımız bu tesisin Adana’mızın bir gururu olmasını diliyorum. Başta Başkan Zeydan Karalar olmak üzere emeği geçen tüm personelimize, temeli atan Hüseyin Atıcı ve yönetimine, açılışı yapan Hasan Emir Kavi ve yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer veridi.


BAŞKAN KAVİ, HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin işlevi ile ilgili bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi 1 yıl gibi kısa bir sürede Adana’ya kaza ndırmanın mutluluğunu yaşadığı söyledi. Kavi, “1 yıl önce temelini attığımız tesisimizi hizmetine açıyoruz. Çağdaş, planlı, üreten bir adana hedefiyle yaşadığımız sorunlara bir nebzede katkı sağlamak adına bugün güzel projeyi Adana’mıza kazandırmanın gurur içerisindeyiz. Verilecek uygulamalı eğitimini ardından belge verilecekti. Açılışını yapacağımız tesisimizin Adana’ya hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi