Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nükhet İnsel, 17 Ağustos 2011’de görevinden alınıp aynı daireye bağlı Sağlık Şube Müdürlüğü'nde görevlendirildi. İnsel, bu atamaya itiraz edip İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

ORDAN ORAYA GÖNDERİLDİ

Mahkeme, ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vererek İnsel’i eski görevine iade etti. Belediye yöneticileri, mahkeme kararına uymayıp İnsel’i bu kez önce Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'na, ardından Sağlık Şube Müdürlüğü'ne ve son olarak Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na atadı.

DAVA AÇILDI

İnsel, bu 3 ayrı atamayla ilgili yeniden idare mahkemesine ‘yürütmeyi durdurma’ davası açtı. Cumhuriyet Savcılığı’na da atamasına imza attığını iddia ettiği Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Kaşif Barut, Genel Sekreter Vekili Mahmut Çolak hakkında suç duyurusunda bulundu.

3’ER YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

Cumhuriyet Savcısı, bu suç duyurusu üzerine yaptığı soruşturmasını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, bürokratlar Barut ve Çolak hakkında Adana 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan dava açtı.

Mahkemece iddianame kabul edilirken Aldırmaz ve 2 bürokrat önümüzdeki günlerde 3’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle hakim karşısına çıkacak.

 GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ