Toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ç.Ü. Rektörü Mustafa Kibar, BTÜ Rektörü Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, merkez ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve kurul üyeleri katıldı. 

Geniş Bir Katılımla Gerçekleştirildi

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ndan sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş’ın slayt sunumu ile başlayan toplantı, Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Hastanesi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürü Dr. Saadet Önal, Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu ve İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Osman Karip’in sunumlarıyla sürdü.

Toplantıda.  Vali Mahmut Demirtaş,  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, uyuşturucu ile mücadele ile ilgili olarak 2016 yılında yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunurken, “Arzın azaltılması, önleme, tedavi hizmetleri ve sosyal uyum” çalışmalarının başarıyla yürütüldüğü kaydedildi. Verilen mesajlarda, 2017 yılında da uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının aynı kararlılıkla yürütüleceği ve yeni projelere imza atılacağı belirtildi. 


Vali Demirtaş, “Uyuşturucu İle Mücadele Toplumsal Bir Görevdir”

Vali Mahmut Demirtaş,  Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadele konusunda planlanan proje ve uygulamaların sahaya en güzel bir şekilde yansıtılması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Demirtaş, “Türkiye’nin hiçbir yerinde uyuşturucu kullanımını istemeyiz ve mücadele etmemiz gerek. Bu iş bir kişinin bir kurumun yapabileceği bir iş değil tüm kurum ve kuruluşların, tüm toplumun yapması gereken bir çalışmadır. Uyuşturucu bağımlılığı sadece uyuşturucuyu kullanan vatandaşa zarar vermiyor toplumun bütün kesimleri çok ciddi anlamda zarar görüyor. Onun için bu mücadeleyi topyekün yapmamız gerekiyor. Buraya gelmeden önce narko timlerin gerçekten güzel bir çalışması olduğunu duymuştum. Emniyet müdürümüzle bu konunun üzerinde önemle duracağız. Gördüğüm kadarıyla mücadelenin en yoğun olduğu yer narko tim. Tabi bu bilimsel ve lokasyon çalışmaları da çok önemli. Bu kapsamda özellikle üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin böyle toplumu ilgilendiren toplumsal bir konu içerisinde olması, ilgilenilmesi ve çözüm önerileri getirmesi hastalığı teşhis etmesi çok güzel bir olay. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

“Uyuşturucudan Kurtardığımız Gençlerimizi Topluma Yeniden Kazandırmak Zorundayız”

Vali Mahmut Demirtaş konuşmasının devamında, uyuşturucu ile mücadelede başarının yakalanması ve sürdürülebilmesinde,  uyuşturucu illetinden kurtarılan gençlere sahip çıkmanın önemine de dikkat çekti. Vali Demirtaş, “Gençlerimizi bu illetten kurtarmak yetmiyor, bunların takibi de gerekiyor.  Bakıyorsunuz, genci kurtarıyorsunuz uyuşturucudan sonra bir bakıyorsunuz ki tekrar uyuşturucu kullanmaya başlamış oluyor. Dolayısıyla, bu konuda başarıyı yakalamamız için,  gençlerimize iş sahaları açmamız ve takiplerini yapmamız lazım. Toplumun bu gençleri kucaklaması lazım. Tabii ki en önemli önceliğimiz,  uyuşturucuya ulaşılabilirliği engellemek. Uyuşturucu ile mücadelede, toplumun tüm katmanları olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz” diye konuştu.

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, katılımcılar ile kurul üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmeleriyle sürdü.