Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın yürüttüğü Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında uyuşturucu madde bağımlılığını önlemek amacıyla gönüllü olan Avrupalı gençleri konuk etti. Türkiye’deki akranlarıyla ortak eylem planını yürüten Letonya, Hırvatistan, Slovakya ve Romanya uyruklu gençler, Adana’daki okullarda eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yaptı. 30 Avrupalı genci makamında ağırlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, uyuşturucu madde bağımlılığının dünya ülkelerinin ortak sorunu olduğunu belirtip, bilinçlendirme ve farkındalığı arttırma çalışmalarının çok büyük değer taşıdığını vurguladı.

AKYÜREK MAKAMINDA AĞIRLADI
Avrupa Birliği Erasmus+ Programı’na dahil olan Türkiye, Letonya, Hırvatistan, Slovakya ve Romanya’dan 30 genç,  Adana’ya geldi.  Türkiye Ulusal Ajansı’nın koordinesinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin misafir ettiği Avrupalı gençler, çeşitli okullardaki akranlarıyla bir araya gelip, uyuşturucu madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla bilinçlendirme ve farkındalığı arttırma çalışmaları yaptı. Proje programını tamamlayıp, Adana gezisi yapan Avrupalı gençler, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’i makamında ziyaret etti. 



NARKO ELÇİ ADANA PROJESİNİ ANLATTI
Avrupalı gençlerin örnek bir davranış sergilediğini belirten Başkan Vekili Akyürek,  Adana Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde başlatılan Narko Adana Elçi Projesi’nden söz etti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu projenin de paydaşı olduğunu aktaran Ramazan Akyürek, uyuşturucu ve madde bağımlılığının tüm dünya ülkelerinde toplumların ve ailelerin en büyük tehlikesi olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet veren zabıta ve temizlik görevlilerinin Narko Adana Elçi Projesi’ne gönüllü destek verdiğini kaydeden Akyürek, uyuşturucuya savaş açan Avrupalı gençleri Adana’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Ziyaretin sonunda Avrupalı gençlerle birlikte yaş pasta kesen Başkan Vekili Ramazan Akyürek, konuklarına Türk Bayrağı ve belediye flaması ile çeşitli hediyeler verdi.