Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, uzman jandarmaların özlük ve sosyal haklarıyla ilgili sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) sıralarından dile getirdi.

ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞSİN
Mecliste konuyla ilgili gündem dışı söz alan Tümer,  toplumun huzurunu sağlamaya yönelik özellikle kırsaldaki özverili çalışmalarıyla dikkat çeken ve İçişleri Bakanlığı bünyesine alınan uzman jandarmaların, astsubaylarla aynı eğitimi almalarına rağmen özlük haklarında bir çok sorunla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

FİİLİ HİZMET VURGUSU
Astsubaylar gibi bir yıllık eğitimden sonra, 6 aylık görev başı eğitimi ve son olarak gerçekleşen sınavın ardından tüm şartları tamamladıktan sonra asaleten göreve başlayan uzman jandarmaların eğitim sürelerinin astsubaylar gibi fiili hizmetten sayılması gerektiğini ifade eden Tümer, uzman jandarmaların orduevlerine alınmamasını da eleştirdi.

YAŞ SINIRI 40 OLMALI
Uzman jandarmaların üst rütbeye geçirilme kontenjanlarının artırılması gereğine işaret eden Tümer, “Astsubaylığa geçişlerinde konulan 31 yaş sınırı 40’a yükseltilmelidir. Kadroları kapalı oldu için astsubay kadrosunda çalıştırılmalarına rağmen astsubaylara uygulanan 3600 ek göstergeden de yararlanamayan, ordu evlerine dahi alınmayan uzman jandarmaların özlük haklarında ve sosyal hayatlarında düzenleme yapılması gerekmektedir” diye konuştu.